A mi Józsefvárosunk

Arányok és intézkedések [212.]

Orbanisztán működése.

2022. március 08. - Amijo

Magyarország kormányának honlapján nem terhelnek túl minket bonyolultan strukturált menürendszerrel. Három opció közül választhatunk: van a "gazdasági újraindítás", a "küzdelem a vírus ellen", meg egy címezetlen menü, amelyből a kormány felépítéséről és tagjairól tájékozódhatunk.

orban-maszk2.jpg

Szerencsénkre ha a vírusos menüt választjuk, további lehetőségek tárulnak fel, és az AKTUÁLIS gombra kattintva végre kiderül, hogyan változnak a vírusellenes korlátozások hétfőtől. Ezeket (ezt) az "Orbán: Legyőztük az ötödik hullámot" című 51 soros közlemény ismerteti. Pontosabban ennek első négy sora — ennyi kellett ahhoz, hogy le tudják írni, hétfőtől nem kell maszkot hordani. Arra, hogy hol nem kell (tehát hogy az egyes intézmé- nyek továbbra is előírhatnak-e ilyesmit), a közlepény nem tér ki. Miként arra sem, hogy

  • nem kell már védettségi igazolvány a rendezvényekre és
  • nem lesz kötelező az oltás a pedagógusoknak

— ezekre valahogy nem futotta a terjedelemből.

Van viszont további 47 sor, amelyben azt kivonatolják, mit mondott a kis hullámlovas pénteki rádióinterjújában az orosz–ukrán háborúról. Nem, ez így nem pontos: ő amúgy általában beszélt "a háborúról", amelynek egyfajta példája "az ukrajnai fegyveres konf- liktus". E mondandó lényege, hogy a baloldal (amibe a rá jellemző nagyvonalúsággal a Jobbbikot is beleveszi) a "háború oldalán áll". Nem az ukránokén, nem az oroszokén, hanem a háborúén. Mindegy, kik irtják egymást, csak minél szorgosabban!

Ezek után bizonyára senkit nem lep meg, hogy melyik az a "járványellenesnek" deklarált intézkedés, amelyet a kormány nem vezet ki.

Igen! Bingó! Hát a helyi népszavazás tilalma! Országos népszavazást szabad, sőt kell is tartani, mert az a gusztustalan választási propaganda része. Mi, zuglóiak azonban továbbra se szavazhatunk a tervezett gigantomán városközpontról. Nyilvánvalóan azért, mert az ügydöntő lenne és valószínűleg érvényes is.

Fügedi Ubul

P.s.: Nem tudom, kinek tűnt fel rajtam kívül, de amikor a korlátozások feloldása kerül sorra, az egyből nem az operatívnak nevezett törzs döntése, hanem a kormányé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2317775914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása