A mi Józsefvárosunk

Bontandó bérházakról I. [209.]

2022. február 25. - Amijo

Társadalmi vita Józsefváros vagyongazdálkodási tervéről: fókuszban a bérházak. (Építészfórum

Az önkormányzat bérház- és bérlakásállománya összességében nagyon elhanyagolt, egy részük méltatlan lakhatási körülményeket képes csak biztosítani. Összesen 45 bérházat jelöltek bontandónak, ám vannak olyan épületek is, melyek sorsa városképi, emlékőrzési szempontok miatt egyelőre kérdéses – írta pár napja az Építészfórum.

koszoru20.jpg

A Koszorú utca 20. szám alatti ház a Google Street View felvételén. Az épület a vagyongazdálkodási tervben a városképi szempontok miatt megőrzendő kategóriában szerepel, bontása így kérdéses.

A vagyongazdálkodási tervről március elsején tart lakossági fórumot az önkormányzat (a részletek itt érhetők el). A tervben összesen 131 önkormányzati tulajdonú bérházzal foglalkoznak. (Megj.: A legtöbb önkormányzati bérház a Magdolna negyedben van, az összes épület 42 százaléka. Ezt követi az Orczy, a Csarnok és a Corvin negyed.)

bontando_berhaz.jpg

A bontásra javasolt épületek azok, amelyek műszaki állapota ma már annyira leromlott, hogy lakhatási minőségük ma már elfogadhatatlan. (Érdemes végigböngészni a tervet, sok minden megtudható belőle…)

Ezekről a bontandó önkormányzati bérházakról nemsokára elkezdünk egy-egy rövid ismertetőt, korábban készült képet feltenni ide a blogra, hogy legalább itt valami nyomuk maradjon. Vagy emlékük, hogy ilyen is volt Józsefváros.

LaMa

*

A bontásra, vagy felújításra javasolt értékes épületekről a következő napokban hosszú cikkel jelentkezik majd a 24.hu-n Vincze Miklós.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2317766588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása