A mi Józsefvárosunk

Emlékszik valaki? [198.]

2022. január 17. - Amijo

Olvasom, hogy a XIII. kerületben folytatódik a 20 éve (!!!) elkezdett önkormányzati lakásépítési program. A múlt héten adták át pl. a Jász utcában a legújabb, 35 lakásos önkormányzati bérházukat. A társasház alapkövét még 2020 februárjában tették le, így kevesebb, mint két év alatt épült meg az önkormányzat legújabb lakóháza.

13ker_berlakas1.jpg

13ker_berlakas3.jpg

  • A 35 lakásos épület passzív technológiával épült.
  • Az épület épületgépészeti és elektromos rendszerei részben megújuló energiaforrásokat használnak, mint pl. levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszer és hővisszanyerős szellőzőrendszer. Így kisebb a károsanyag-kibocsátás és alacsonyabb a rezsi.
  • Az ötemeletes, két lakótömbből álló épületen belül többféle méretű jellemzően 35-40, 50-55, 65-70 négyzetméter alapterületű 1-1,5-2 és 3 szobás összkomfortos lakásokat alakítottak ki.
  • A lakásokhoz egy-egy parkoló is tartozik, a földszinti lakások kertkapcsolattal, a „B” épületszárny nyugati tájolású lakásai erkéllyel épültek.
  • A két épületszárny közötti belső udvaron intenzív zöldtető, kétszintes növényállománnyal.
  • A lakások bérleti jogát pályázat útján lehet elnyerni.
  • A lakások alapfelszereltségének része a beépített konyhabútor elektromos tűzhellyel és sütővel, a homlokzati nyílászárókon elektromos működtetésű roló biztosítja a védelmet a nyári túlmelegedés ellen.

13ker_berlakas2.jpg

Angyalföldön az elmúlt 20 évben, azaz 2002 óta 12 bérházat épített az önkormányzat, összesen 667 lakással. Mintha egy másik városban élnének.

Csak kérdem: emlékszik valaki, hogy nálunk mikor épült utoljára akár csak minimálisan is hasonló önkormányzati bérház? Vagy egyáltalán: önkormányzati bérház? Pedig annyi szép üres, foghíjtelkünk van…

UPDATE: Némi kutakodás után kettőt sikerült találni: Dankó utca 34. és 40. Mindkét lakóház 100%-ban önkormányzati tulajdonú, és a 2000-es évek elején épültek. A Dankó utca 34-ben 44, a 40-ben pedig 23 lakás található. 2020-ban az épületek utcai és udvari homlokzatát utólagosan hőszigetelni kellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5016816846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása