A mi Józsefvárosunk

Pert vesztett a Klassz Menza [180.]

A kis jó híreket is meg kell becsülni.

2021. december 06. - Amijo

Ítélet született a józsefvárosi közétkeztetési ügyben. (Index

Előző közétkeztetős posztunk óta – amikor is kiderült, hogy a Fővárosi Bíróság ítéletével megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság jogtalanul bírságoló döntését – most a Klassz Menza Kft. vesztett pert Pikó András ellen.

kozetkeztetes5.jpg

A 2020-ban kirúgott közétkeztetési cég azon sértődött meg (és perelte be Pikót), hogy a kerület polgármestere 2019-ben közösségi oldalán azt állította, hogy:

  • 2015-ben a Fidesz Kocsis Máté vezetésével olyan szerződést kötött a haveri céggel, amely az önkormányzat anyagi érdekeit súlyosan károsította;
  • a szerződés a cég érdekében versenykorlátozó volt, amelynek a feltételeit bizonyíthatóan a cég diktálta és amely feltételeket a cég nem teljesítette;
  • viszont lehetőséget teremtett a folyamatos áremelésre;
  • szerződést 2019-ben – már Sára Botond vezetésével – törvényt sértve határozatlan idejűvé módosította a Fidesz;
  • ezzel a fővárosban ez lett a legdrágább a közétkeztetés, amelynek a minősége olyan rossz, hogy egyes iskolákban tiltakozó akciókat szerveztek a szülők.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú jogerős végzésében most kimondta, hogy Pikó mindezeket jogszerűen állította – kivéve, hogy a Klassz Menza szolgáltatna a fővárosi kerületek közül a legdrágábban. Merthogy volt egy kerület, ahol még ennél is drágább volt a közétkeztetés…

A lényeg az, hogy jobb és olcsóbb lett a közétkeztetés a kerületünkben. Az óvodai étkeztetés beszerzési ára 41%-kal olcsóbb, mint az előző vezetés által megkötött szerződés alapján volt. 44%-kal olcsóbb az iskolai alsó tagozatos étkeztetés beszerzési ára, és 24%-kal olcsóbb a szünidei étkeztetés. (via Pikó András)

Akit részletesen is érdekelnek a bírósági ítéletek, azoknak:

Ennyi, ezzel most pont került a 2020 májusa óta húzódó pereskedés végére. Röhej, hogy mennyire sértődékenyek tudnak lenni a „haveri cégek”, ha rácsapnak a kezükre.

További szép estét!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9316775638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása