A mi Józsefvárosunk

Felújítják a Somogyi Béla utcát [178.]

2021. november 30. - Amijo

A Blahával együtt végre-valahára megújul(hat) a Somogyi Béla utca is. A felújítás előreláthatólag 2022-ben kezdődik meg – ezt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte a Fővárosi Közgyűlés múlt heti döntése után. A 220 milliós projektet a kerület fizeti, a fővárosi önkormányzat megbízásából pedig a BKK bonyolítja le.

somogyi_bela1.jpg

A tervek szerint ez történik majd:

  • új burkolatot kap az utca;
  • kiszélesítik a járdákat;
  • egyirányú lesz a forgalom a Stáhly utca felé;
  • korszerűsítik a közvilágítást;
  • a parkolókat újraosztják;
  • biztonságosabbá teszik az iskola előtti útszakaszt, és
  • zöldesítenek, fákat ültetnek.

Mindezzel sok-sok éves elmaradást pótol a főváros és az önkormányzat. Ideje volt már nagyon.

P.s.: A Somogyi Béla utca felújítása a költségterv szerint bruttó 220.162.093 Ft, melyre Budapest Főváros Önkormányzata a kormányzati elvonások miatt nem rendelkezik forrással, ezért azt a jövő évi költségvetés terhére a józsefvárosi önkormányzat fizeti.

*

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el. A korszerűsítéssel kapcso- latos hírek, információk, valamint aktualitások a BKK Blaha Lujza térrel foglalkozó oldalán folyamatosan nyomon követhetők, további tudnivalókat és érdekességeket pedig az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között, ezen a linken lehet olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5416769938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása