A mi Józsefvárosunk

Mindannyiunk érdekében [162.]

Tessék szépen elmenni és „oltakozni”!

2021. október 14. - Amijo

Még szeptemberben írtuk mi is az önkormányzat közleménye nyomán, hogy tízezer forintnyi támogatást kaphatnak azok a kerületi lakosok, akiknek 71 250 forint alatti a jövedelme, és akik 2021. december 31-ig beoltatják magukat a koronavírus ellen.

covid_oltas.jpg

Most az önkormányzat megduplázta az oltásért járó összeget: húszezer forint jár, rá- adásul azoknak is, akik jövedelme nem több, mint 99 750 forint havonta. A támogatásnak azonban még mindig van egy másik fontos feltétele: a családban minden nagykorúnak be kell oltatnia magát. Az oltás első és második adagját december 31-ig kell beadatni, a Janssen esetében elég egy dózis. A támogatási igényt január 15-ig kell benyújtani az önkormányzathoz. (Megj.: azok is kérhetik a magasabb, 20 ezer forintra növelt összeget, akik korábban már igénybe vették a 10 ezer forintos támogatást.)

Értsük meg végre: a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze az oltás. Tehát ne szórakozzunk már egymással és egymás életével, tessék szépen elmenni és „oltakozni”! Mindannyiunk érdekében.

LaMa

*

A járvány negyedik hullámának intenzitása fokozódik, az új járványügyi adatok szerint a beoltottak száma 5 869 259, közülük 5 600 425 fő már a második oltását is megkapta, 667 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 526 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 819 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 145 főre emelkedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1916721762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása