A mi Józsefvárosunk

COVID-oltás: 10 ezer forint támogatás [152.]

Mindannyiunk érdekében.

2021. szeptember 11. - Amijo

Támogatást kaphatnak azok, akik már beoltatták magukat, illetve 2021. december 31-ig beoltatják magukat a koronavírus ellen. 

A mostani, szeptember 9-i képviselő-testületi ülésen döntés született arról is, hogy 10.000 forint támogatást ad az önkormányzat azoknak a rászoruló józsefvárosi lakosoknak, akik 2021. december 31-ig beoltatják magukat a koronavírus ellen, függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt. 

vaccine.jpg

Támogatást azok kaphatnak, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 71.250 Ft-ot. A támogatás feltétele, hogy a kérvényező családjában az összes nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható). Az oltásról szóló igazolásokat a támogatás igénylésekor be kell mutatni.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje 2022. január 15.

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány átvehető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Támpont Információs Szolgálatán minden hétköznap munkaidőben (1082 Baross u. 63-67.) és Családtámogatási Irodáján (1082 Baross u. 69, bejárat a Német utca felől) ügyfélfogadási időben. 

A kérelem a Családtámogatási Irodán nyújtható be személyesen.

P.s.: Nekünk tetszik a döntés. Aki még nem vette fel az oltást, ill. akinek szüksége van a támogatásra, minél előbb induljon „oltakozni”! Mindannyiunk érdekében.

*

Az önkormányzat közleménye szerint „közismert, hogy a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze az oltás. Miközben területi adatok korlátozottan állnak rendelkezésre, szintén tudott, hogy helyi szinten az oltottság – és annak hiánya – szoros összefüggésben áll a szegénységgel.”  A támogatással szeretnék arra ösztönözni az embereket, hogy oltassák be magukat, és „annak érdekében, hogy az előny ne járjon hátrányos megkülönböztetéssel, a támogatás attól függetlenül jár, hogy a COVID-oltás felvétele a rendelet elfogadását követően vagy azt megelőzően történik”.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3416686396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása