A mi Józsefvárosunk

A német-magyar margójára [128.]

Mi magyarok — Hírünk a világban.

2021. június 27. - Amijo

"Szinte csak a magyar szurkolók csinálnak Eb-hangulatot Münchenben." 

Legalábbis ezzel a címmel számol be gyülekezésükről és vonulásukról az origo. A helyi vendégszeretetet azzal jellemzik, hogy a németek sajtótájékoztatóján Mats Hummels még be se fejezte a mondandóját, és már tessékelték ki az újságírókat. Végül nagy duzzogva megvárták, hogy a német védő befejezze a mondandóját, de hogy a riporterek ott helyben írják meg a cikket, arról szó se lehetett. — Ezzel szemben "a Puskás Aréna vendéglátása egy szálloda kényelmével ér fel". Ettől független dolog — tehát nem a vendégszeretet része, csak megemlítik — hogy "minden fontos információ kikerült magyarul is a táblákra, ingyen lehetett koronatesztet is csináltatni" stb.

stadion_szivarvany.jpg

A Hofbräukellerben délután kettő körül már egész sok szurkoló összegyűlt, a sok magyar mellett voltak németek is, de semmi ellenségeskedés nem volt a két szurkolótábor tagjai között. Igazi fesztiválhangulat alakult ki a sörkertben, közösen fotózkodtak a német és a magyar szurkolók, akik visszafogottan sörözve és bajor kolbásszal készülnek az esti meccsre.

Ugye, milyen idilli?

Akik más forrásokból is tájékozódnak, ettől némileg eltérő dolgokat is megtudhatnak. Így például azt, hogy a városi tanács nem engedélyezte a magyar szurkolók 11 km-es mene- tét az Allianz Arénáig, ők mégis nekiindultak. Eközben az erre az alkalomra komponált, alkalmi indulójukat dalolgatták, imígyen:

Buzi németek,
Buzi németek,
Buzi németek,
Buzi németeeeeeeek

— meg persze azt, hogy „Viktor,Viktor!”

A csoportot megállították, a szurkolókat buszokkal vitték ki a stadionhoz. A buszokat szivárványos zászlókkal díszítették fel. Az igénylőknek tizenkétezer szivárványos zászlót is kiosztottak, a képek alapján a magyarok nemigen kértek. Külügyminiszterünk pedig bejelentette, hogy provokációkra számít. Arra, hogy a magyar szurkolókat fogják provokálni (mármint a németek).

Ezek után a meccs előtt minősíthetetlen provokációként nemcsak a magyar himnuszt játszották be, hanem a németet is. Nemzeti kultúránk képviselői azonban nem ültek fel ennek az otrombaságnak, hanem tömegesen hátat fordítottak a pályának és német focistáknak.

Az a szomorú hírem van, hogy az önkéntes képviselőinket értékelő röviden.hu sajnálatosan téved.

Tartalmilag ez bizony nem kisebbség. Ha az lenne, Magyarbasi (akinek tök mindegy, milyen világnézetet, értékrendet hirdet éppen) nem őket képviselné a törvényhozásban és a világ előtt. Ők csak abban különböznek a markáns többségtől, hogy ordas indulatukat nyíltan, őszintén ki is mutatják — nem úgy, mint a sunnyogók.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8616606496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása