A mi Józsefvárosunk

Alfa és ómega, a sarokkő [116.]

2021. május 20. - Amijo

A vulgáris nézetektől igencsak eltérően nem igaz, hogy a pápa amúgy általában "tévedhetetlen" lenne. Csak kivételesen ritkán az, mivel ehhez egész sor feltételnek kell teljesülnie:

  • a tévedhetetlen kijelentés csak hitbeli vagy erkölcsi tanításra vonatkozhat;
  • a kijelentést a pápának a katolikus egyház fejeként és legfőbb tanítójaként kell kinyilatkoztatnia;
  • a kijelentés formájából/tartalmából egyértelműen ki kell derülnie annak, hogy a pápa tézisét véglegesnek (megváltozhatatlannak) és minden hívőre kötelezőnek tekinti;
  • minden ex cathedra döntésnek egyeznie kell Istennek a Szentírásban rögzített szavával és az egyház hithagyományával.

orban_muller2.jpg

Ezért például arra a kérdésre, hogy "milyen kritériumok alapján sorolnak valakit a koronavírus áldozatai közé", a pápa bárhogyan szeretné is, de nem adhat tévedhetetlen választ; a dolog már az első kritériumon menthetetlenül elbukik.

Nem véletlen hát a pápai állam vészterhes zsugorodása: mára az egész csak egy négyzetkilométer. Ezzel szemben mi, magyarok töretlenül fejlődünk, amit mi sem jelez jobban, mint a minket erről rendszeresen tájékoztató kormány.

Mindez pedig annak köszönhető, hogy nálunk dekázik minden tudás másodosztályú ősforrása: maga a jel, akire még a tisztifőorvos is megfellebbezhetetlen tekintélyként hivatkozik.

Fügedi Ubul

*

Mivel a kormány folyamatosan kétségbe vonja a halálozási adatok nemzetközi összehasonlíthatóságát, a végére akartam járni az ügynek és rákérdeztem a járványügyi főfelelősnél, hogy Magyarországon kik számítanak koronavírus-halálozási esetnek, milyen kritériumok alapján sorolnak valakit a koronavírus áldozatai közé. Müller Cecília, aki nem mellesleg járványügyi szakember és országos tisztifőorvos, szakmai definíció helyett a közmédia propagandarádiójának Orbán Viktorral készült január 8-i interjúját linkelte be azzal, hogy az általam kért információk „az alábbi linkre kattintva ismerhetők meg.” (Szél Bernadett, Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4416567592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása