A mi Józsefvárosunk

Külügyérünk azt üzente... [92.]

2021. március 05. - Amijo

... szlovák kollégájának, hogy "mi nem üzengetünk". Leszögezte továbbá, hogy a problémákat "a kölcsönös tisztelet alapján kell rendezni" — nyilvánvaló azonban, hogy az őt (mármint külügyérünket) otromba provokációjával feldühítő szlovák külügyi államtitkár ezt a tiszteletet nem érdemli.

szijjarto2021.jpg

Legalábbis nem úgy, mint ő, ugyebár. Ő tárgyalni akar — konkrétan arról, hogy a szlovákok milyen törvényeket alkossanak szigorúan saját állampolgáraik életének, illetve jogállásának szabályozására. Éppen ezért nem szenvedheti, hogy a szlovákok a mi hazai állapotainkat akárcsak hasonlítsák is bármihez (kivéve persze a legkiválóbbakat). Ez a belügyekbe avatkozás, és mi ezt soha nem tűrhettük.

"Külügyminiszterként... nem engedem, hogy a belső ügyeinkbe avatkozzanak, ezért a Szlovák Köztársaság Kül- és Európa-ügyi Minisztériumába bekérettük Magyarország szlovákiai nagykövetét, és a magyar fél cselekedeteire kértünk tőle magyarázatot. Ez nem módja a szomszédi kapcsolataink építésének" — pardon, ez már a szlovák külügyminisz- ter nyilatkozata. Valahogy összekeveredett.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4716451636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása