A mi Józsefvárosunk

Élet Kelet-Beludzsisztánban [81.]

Budapesten meg rohadjon el minden

2021. január 28. - Amijo

Titkos találkozó után lett botrány a turizmuspénzek
fű alatti kiosztásából (via 24.hu

Röviden a hír: A balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, miközben ő a szervezet tanácsadója, és a hírek szerint ő tett javaslatot a támogatottak névsorára is. Az általa vezetett érdekvédelmi szervezetben akkora feszültséget okozott a pénzosztás, hogy a badacsonyi borász felajánlotta lemondását a Balatoni Kör éléről. Pont.

orban_laposa.jpg

Vidéki stílusos gasztróbubusok állami támogatásokat osztogatnak maguk- nak abból a pénzből, van vagy évi 40-50 milliárd békeidőben, amit az összes többi vendéglőstől szed be adóban az állam az ún. turisztikai ügynökségnek, ami minek. Attól is, aki most megy tönkre. Az adófizetők pénzéből fényesedik tovább a balatoni birtok, nem kell hozzá semmi, csak szorgalmas nyelv nyalni a rendszer valagát és azt mondani rá, hogy ahhh, az ön narancsos hátsója tiszta kellem és parfüm, micsoda nyereg alatt puhított, kézműves orchidea- illat, hadd desztillálom le izibe és adom ki díszdobozban hungarikumként!

Közben adják a nagy gasztróarcot a felsőkategóriás vendéglőikkel, az állam csecsén lógó innovátorság, posztolgatják a nagy stílusosságot, óh, ez a tányér, merőben lokális tiszta forrás, nemzeti tradíció, kérem. Budapesten meg rohadjon el minden, már csak a vidékre érdemes lóvét tenni, azok még ránk szavaznak, a főváros el van esve, gebedjen is meg az összes vendéglő- jével, majd ha a lezárások miatt már mindenki tönkrement a vörös rongyokba öltözött bűnös Budapesten, akkor esetleg veszünk egyet-kettőt. Vagy mindet, még ti fizettétek be adóban a forrást, és nulla a bevételetek, hahaha.

Lehet persze a szekértoló vendéglőket és borászatokat bojkottálni. Csak lassan nem lesz már olyan, ami nem az, így három lehetőség marad, egy a Lidlből vásárolni biztos nem csicska alapanyagokat, spanyol eper, chilei vörösbor, holland sajt, malagai avokádó ésatöbbi, és onnan és azokból főzni, kettő megelégedni a vajaskenyérrel, de jól nézzük ám meg azt a vajat, ír vagy belga vagy olasz vagy francia vaj jó lesz, meg a kenyeret is, nehogy az ő malmukban őröljék a lisztet. Harmadik, hogy egészen Bécsig megyünk vendéglőzni, ha majd kiengednek a börtönből. Oda tán még nem tették be a lábukat. Vagy összerakni egy katasztert tiszta helyekből. Vannak még tán, de nem sokáig, mert az ilyen támogatások tönkreteszik a versenyt, és a kitömött gasztrobubusokkal piaci alapon lehetetlen versenyezni, nekik nem kerül semmibe a napelemes kacsintó csodaszarvas az arany nagyteremben, aládárazza a fröccsöt, neked meg véres verejtékkel kell kitermelni a piacról a kávégépet meg a szakácsot. Ha majd úri kedvükben engednek kinyitni.

(via Vakmajom)

P.s.: Csak érdeklődnék, hogy Laposa Bence – akinek érdekeltségei a legnagyobb összegű támogatásokat zsebelték be, és aki az ügy kirobbanása után felajánlotta a lemondását – az önmagának megitélt kétszer 71,5 millió forintos támogatást mikor és hová fizeti vissza. Méghozzá kurvagyorsan!

*

Bónusz: Milliárdos állami segítséggel újulhat meg a Pintér Sándor volt cégéhez került lovasberényi kormányüdülő. Majdnem hatszor akkora vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a belügyminiszter bizalmasainak, mint amennyiért az állam eladta a hotelt. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4216407552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása