A mi Józsefvárosunk

Mindenki egy ellen [44.]

2020. október 02. - Amijo

Ebben az írásban baromi sok idézőjel van: csak úgy hemzsegnek. De hát olyan dolgokról szól, amelyek a gyakorlatban az ellenkezőjét jelentik annak, mint a szótárban.

kutyapart.jpg

  1. Kovács Gergő, az MKKP alapítója 2019-ben bekerült a XII. kerületi önkormányzatba, ahol nemcsak hogy — többi képviselőtársához hasonlóan — bizottsági tag lett, de egyenesen a vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság elnöke.
  2. Viszonylag gyorsan rájött, hogy a bizottság négyévenként kb. tíz perc érdemi munkát végez, amikor rábólint azokra a vagyonnyilatkozatokra, amelyek tényleges ellenőrzésére semmiféle gyakorlati lehetősége nincs. Ténylegesen — annyi más önkormányzat annyi más bizottságához hasonlóan — a képviselők jövedelmét emelő kifizetőhelyként működik, ezért 2020 elején kezdeményezte feloszlatását.
  3. Javaslatát a képviselőtestülep elfogadta, és a feloszlatott bizottság tagjait azzal a lendülettel más bizottságba helyezte át — Kovács Gergő kivételével. Így most ő az egyetlen olyan képviselő, aki nem tagja egyetlen bizottságnak sem, tehát nem kapja a tagsággal járó plusz pénzt. Ebből majd tanul.
  4. Az önkormányzat költségvetésében kutakodva mindenféle gyanús tételeket talált, és ezeket jóformán hetente publikálta is a párt honlapján.
  5. A legfurábbnak egy, a költségvetés egészéhez képest jelentéktelen "aprópénz" bizonyult: egy olyan "pályázat", amelyet csak az találhatott meg, aki nagyon tudta, mit keressen az önkormányzat honlapján. Ez "az 50 milliós pályázat rendkívül furcsa: nem kell költségvetést készíteni, a végén nem kell beszámoló, elég bemutatni számlákat, ráadásul akik kértek — azok... kaptak is pénzt". Nem csak az derült ki gyorsan, hogy vannak azért, akik tudnak erről a kvázi ingyen pénzről, de az is, hogy kik ők — nem meglepő módon a kormánypártok egykori helyi potentátjai.
  6. Az MKKP — a kerület "mulasztását" pótolva — nyilvánosan meghirdette ezt a fölöttébb könnyen elnyerhető pályázatot.
  7. Mivel az emberek nem hülyék, egymás után adták be a pályázatokat. Fonti Krisztina alpolgármester (Fidesz-KDNP) bejelentette, hogy ez őt zavarja. Javasolta, hogy mivel most már bárki jelentkezhet rá, az önkormányzat a beadási határidő előtt két héttel szüntesse meg ezt a pályázatot.
  8. Vincze Géza képviselő (MSZP) pedig teljesen kiakadt azon, hogy Kovács Gergő rendszeresen és nyilvánosan bírálni merészeli a testülep munkáját. Ezért a plenáris ülésen felszólalva javasolta, hogy tegyenek valamit ez ellen, "mert ez így nem lesz jó". Egyúttal azt is elmagyarázta, hogy a többi képviselő miért keres többet, mint Kovács: "Azért kevés a fizetésed, mert elvontad a bizottságit. Ez a tény. Azt kell mondani, hogy hülye vagyok, és ezért kevés a fizetésem."

Fügedi Ubul

*

Megj.: Nem tudom jelenleg mekkora a Kutyapárt támogatottsága a XII. kerületben, de a Political Capital szeptember közepén csinált egy helyi közvélemény-kutatást Józsefvárosban, ami szerint egy mostani országgyűlési választáson 33 százalék a Fideszre szavazna, 32 százalék valamely ellenzéki pártra, 35 százalék pedig passzív, bizonytalan vagy titkolja pártpreferenciáját. Az ellenzéki pártok között így oszlanak meg a józsefvárosiak: Momentum 11,1%, DK 7,6 %, Kétfarkú Kutya Párt 5,6%, MSZP 2%, minden más párt 1-2 százalék. A válaszadók 17,5 százaléka nem tudja, kire szavazna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1616225348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása