A mi Józsefvárosunk

A konzultáció margójára [31.]

2020. augusztus 23. - Amijo

Előző – lent is olvasható – posztom folytatásaképp kirakom ide is azt az önkormányzat által megszerkesztett konzultációs ívet, amelyben a mi, bérlők javaslatait is figyelembe vették. Most azt várjuk a bérbeadótól, hogy javaslataink figyelembevételével egyenran- gú, szerződő félként vonjanak be minket az új szabályrendelet kialakításába.

berlakas2.jpg

Fotó: jozsefvaros.hu

Erre vonatkozóan fölhívnánk a bérbeadó figyelmét, hogy az önkormányzati bérlaká- soknak a magyar állam által rájuk ruházott kezelői jogosultságait az 2011. évi CLXXXIX. törvény határozza meg. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény preambulumából mi most az alábbiakat emelnénk ki:

Az Országgyűlés elismeri és védi a helyi választópolgárok közösségének önkormányzáshoz való jogát. A helyi önkormányzatok az egységes állami szervezetrendszer részeként hozzájárulnak az Alaptörvényben foglalt államcélok megvalósításához, elősegítik a jogszabályi kötelezettségek teljesítését.

Ezért azzal a kéréssel fordulunk a polgármester úrhoz, hogy az élet- és lakhatási viszo- nyainkban évek óta fönnálló, súlyos jogsérelmek orvoslásában, a föntebb idézett törvényi rendelkezés és az Alaptörvény értelmében tegye meg a szükséges lépéseket.

(Az itt közzé tett konzultációs ívben mintegy összefoglalnám azokat a fő irányokat, amiket a "Házirend-ügy" címen meghirdetett fórum előmunkálataiban fogalmaztunk meg a bérlőtársaimmal folytatott, "előkonzultáció" során. Természetesen mindez a többi, ez ügyben beérkezett ívekben tett észrevétellel alkot egy teljes egészet.)

Budaházy Gusztáv

*

Emlékeztető: Nos, augusztus 15-én jár(t) le annak a konzultációs kérdőívnek a beküldési határideje, amit – nagyrészt lakossági bevonással – a Közösségi Részvételi Iroda állított össze, s amely elsősorban az önkormányzati bérlakások rendtartási problémáiról szólt. Ezzel kapcsolatban emlékeztetnék a júl. 31-i, a Kesztyűgyárban megtartott bérlakásfó- rumra, amelyen ugyanaz a vagyonkezelői vezetőség volt jelen, amelyik négy évvel ezelőtt is hivatalban volt, benne ugyanazzal az irodavezetővel, akinek az alábbi levél szól.

S ami érdekesség talán, hogy Sára Botond, akkori polgármester maga is elismerte, hogy a Kisfalu KFT irányítása alatt lévő bérlakásügyben komoly reformlépéseket kell tenni, s ebben, az akkor szervezett, Bérlővédelmi Program keretein belül, el is kezdtük ennek a programnak a kidolgozását. Aztán, hogy mégis, miért mondtak erre NEM-et az utolsó pillanatban – akkor, amikor már az erre a célra kijelölt irodahelyiség is ki volt alakítva a "reformstábnak" – nos, azt talán a fidesz ortodox háttérembereitől kéne megkérdezni. De a vagyonkezelő régi/új vezetői is biztos sok érdekességet tudnának erről mesélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7716174312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása