A mi Józsefvárosunk

"Nagyobb látogatói élmény" [3.]

2020. május 29. - Amijo

Bár a kormány épp lenyúlja az önkormányzatok főbb bevételeit, azért mi ne feledkezzünk meg a városligeti gányolásukról se... Hátborzongató kádári strandbüféstílusban építették át az egyik Feszl-pavilont a Városligetben Újabb fordulat a Városligetet évek óta elcsúfító elátkozott pavilonok ügyében: az egyik pavilont egy kommunizmus-korabeli balatoni büfébódé stílusában alakították át – írja a 444.hu. Ilyenre:

liget_pavilon1.jpg

liget_pavilon2.jpg

Kész, passz. Ezek a magyar nyelv szavai, csak a szótári jelentésük ellentétes. De fogadjunk, hogy akik nem látják a képeket, azok közül sokan simán el is hiszik. Fejlett Fidesz-tudatúak még a képeket látva is.

Fügedi Ubul

P.s.: Furcsa levélben magyarázzák, miért pusztul a Városliget Zrt. százmilliós pavilonja. (444.hu) – Fokozatosan, de határozottan alakítják (elfuserált) vendéglátó hellyé a Ligetet. Dupla buli, egyrészt megépíteni a múzeumnak álcázott kocsmákat, másrészt üzemeltetni azokat. Nos, ez utóbbi lehet, hogy nem olyan nagy üzlet: legalábbis a Feszl-pavilonok sorsa mintha erre utalna. Egy vidéki talponálló lett belőle.

***

Nézzétek mit gányoltak az egyik Feszl-pavilonból. Emlékeztek, hogy adták el anno ezeket az építményeket? A Liget-projekt zászlóshajója, ékszerdoboz, visszaadja az Állatkerti körút pompáját. Két év alatt ez lett a pompából. Egy pultos kocsma elképesztő kivitelben. Gyorgyevics Benedek 2017-ben azt nyilatkozta: "Ez a kicsi, de szimbolikus beruházás mutat- ja, hogy milyen minőségben képzeljük el az egész park rekonstrukcióját." Annyit mondhatunk csak erre, kösz, de inkább ne nyúljatok semmihez! (via Városliget, fotó: Zimborás Gábor)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9115728694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása