A mi Józsefvárosunk

983. Furák ezek az angolok

2020. április 02. - Amijo

Jóestét, jó estét. Újra írt a gyerek Londonból. Korábban már beszámolt arról, hogy a szintén hosszú ideje ott élő barátnője úgy döntött, inkább hazajön Magyarországra, hogy vidéken a szüleinél várja ki a járvány lecsengését. Érkezéskor aztán komoly meglepetések érték a reptéren, ahol – szemben az op. törzs és a propaganda állításával – úgy jött be az országba, hogy senkit nem vizsgáltak, senkit nem ellenőriztek belépéskor. Most az ivadék arról tájékoztatta öreg apját, hogy a kezdeti bénázások után jelenleg mit és hogyan tesznek az angolok a koronavírus-járvány kapcsán.

london_korhaz3.jpg

Például az egyik legnagyobb londoni kiállító központból pillanatok alatt olyan 4000 ágyas, a koronavírusos betegek befogadására alkalmas karantén-kórházat alakítottak ki, ahol főleg fiatalabbakat fognak kezelni. És a britek is kivezényelték a katonákat (de ők nem fegyveresen utcán flangálnak*), hanem a védelmi minisztérium emberei az építkezésben segédkeztek, a közeli London City repülőtér dolgozói pedig majd az orvosok és nővérek munkáját segítik, mivel a légiutaskísérők elsősegélynyújtási és újraélesztési tréningen is részt vettek képzésük során. (Megj.: Itt van egy videó az építésről.)

london_korhaz1.jpg

london_korhaz2.jpg

Minderről a döntést március 24-én hozták meg, és alig öt nap alatt össze is rakták a szükségkórházat. Emellett terveznek még ilyen, több ezer személyes átmeneti kórházat felállítani Birminghamben, Manchesterben és Glasgowban is; a londoni fociklubok pedig felajánlották egészségügyi személyzetüket és infrastruktúrájukat (Lásd.: stadionokat) a további betegek ellátására. A gyermek levele végén eléggé tiszteletlenül fel is tette a nagy kérdést: a nagyságos min. elnök úr vajon mikor fogja átalakíttatni legalább az egyik fociarénáját kórházzá?

 Korábban pedig arról írt, hogy a briteknél is elrendelték az éttermek, bárok, kávézók, pubok, mozik, színházak, stb. bezárását és mindenkit kényszerszabadságra küldtek. Ugyanekkor rendeletet is hoztak, ennek lényege, hogy azoknak a munkaadóknak, akik vállalják, hogy nem bocsátják el az embereket, a kormány kifizeti a dolgozók fizetésének 80%-át pillanatnyilag három hónapon át. Aztán ha muszáj, hosszabbítnak.

Bizony mondom néktek, hogy furák ezek az angolok.

a Szerk.

*A brit védelmi minisztérium bejelentése szerint a fegyveres erők háromezer tartalékosát mozgósították a múlt héten, mindenekelőtt olyan szakértőket, akik orvosi, mérnöki, számviteli vagy logisztikai támogatást tudnak nyújtani az egészségügynek.

***

A briteknél eddig csaknem 1800 halottat regisztráltak, az igazolt fertőzöttek száma pedig 25 150. A hatóságok eddig mintegy 143 ezer embert teszteltek le, az múlt héten naponta körülbelül 7500-at. Arról beszámolt a brit kormány, hogy eltörölték az egészségügyi fel- szerelésekre kivetett importvámokat. Magyarországon – az op. törzs szerint – csak 585 a fertőzöttek száma. Józsefvárosban jelenleg 64 fő van hatósági házi karanténban, közülük 10 személy ténylegesen fertőzött, 29 olyan illető, akik koronavírussal fertőzött személlyel kerültek korábban kapcsolatba. Eddig lejárt a karanténja összesen 44 főnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1715584482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása