A mi Józsefvárosunk

976. Őszintén reménykedünk

2020. március 12. - Amijo

Hát az alábbi, nem épp finomkodó fölszólítást asszem, nem egy önkormányzati bérházban ki lehetne nyugodtan tenni. A sok esetben minden hivatalos nyilvántartás mellőzésével ki-beköltöző "álbérlők" nemcsak a ház nyugalmát dúlják föl, hanem kontár barkácsolásaikkal az épített állagban is mérhetetlen károkat okoznak – nemegyszer a statikai szerkezet épségét is veszélyeztetve ezzel.

furas_faragas.jpg

Vajon meddig tart még a kifosztott s a teljes leamortizálódás felé sodródó bérlakás-állomány lezüllesztése? És – főképp – minek is akár még a szűkös 250 millát is rákölteni, ha gondos gazda nélkül amúgy is csak kidobott pénz marad minden ráköltött fillér is?

Nos, néhány, felelős bérlőtársam megbízásából erről (is) váltottunk néhány szót Hermann György képviselővel, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnökével. És őszin- tén reménykedünk abban, hogy ezúttal megálljt! mond a kerületvezetés a 30 év alatt egyötödére csökkent bérlakás-állomány további elherdálására!

Budaházy Gusztáv

P.s.: Hermann Györgyfb-bejegyzése margójára. Ettől a kezdeményezéstől azt reméljük, hogy nemcsak a 'szervezett civilek' véleményére tart igényt a részvételi demokráciát meghirdető önkormányzat, hanem minden olyan állampolgáréira, aki – akár az egyes részterületeken szerzett tapasztalati tudása révén – előmozdíthatja az előttünk álló, közös feladatok minél optimálisabb megoldását.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3415516866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása