A mi Józsefvárosunk

904. Egy hír margójára

2019. augusztus 07. - Amijo

HírKlikk: Ki akarják kapcsolni a gázt Iványi Gáboréknál

Emlékszik még vki a polgári körökre? Hatalmas ötlet volt: pontosan az, amit az MSZP-nek kellett volna csinálnia ahhoz, hogy utódpártból szociáldemokratává válhasson — és nem az első ilyen. Az MSZP azért nem csinálta, mert a bázisdemokrácia mindig veszélyezteti a pártelit pozícióit — és pontosan ezért a polgári köröknek is bukniuk kellett. Kb. négy évet éltek.

Iványi Gábor szerint a gázt is lekapcsolhatják náluk, de a segítő munkát nem adják fel (via Népszava)

A Központi Polgári Kör szerepét Magyarbasi Svábhegyi Református Egyházközsége vette át — no, ott aztán nincs gyanús demokrácia. "Keresztény szabadság" van. Sokan mára úgy vélik, hogy Magyarbasi mindig ilyen volt, csak különféle eszmékkel álcázta magát.

Elfeledkeznek a fiatal Orbánról, aki szakállas volt, éles eszű és jó humorú. Aki gyorsan és szellemesen reagált az eseményekre és véleményekre. Arról, aki önként, saját akaratából Iványi Gábort választotta gyermekei keresztapjául.

A Magyarbasivá válás szellemi nyomvonala valóban nem a liberalizmustól a "keresztény- demokráciához" vezető út. Hanem az, amely az Evangéliumi Testvérközösségtől a Refor- mátus Egyházközséghez vezet. És az, ahogy az elhagyott intézményekre visszatekint — a konkrét példában tv. az "egyház" minősítés elvételéről meg effélék.

Voltak más, egykor szoros viszonyok is — Soros-ösztöndíj (és Nyílt Társadalom Alapítványok), az SZDSZ stb. Ez az életút homogén — és nincsen benne szeretet.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7014999868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása