A mi Józsefvárosunk

893. Szellemi sötétség

2019. július 03. - Amijo

„Ha egy mondattal kellene jellemezni korunkat: Farkas Flórián szavazott az Magyar Tudományos Akadémia sorsáról.” (via tumblr) 

A 444.hu vette észre, hogy miután az Országgyűlés megszavazta az MTA kutatóintéze- teinek kiszervezését, elsötétült a helyesiras.mta.hu. Ez az oldal ott van kedvenceim közt. Főleg scrabble-játékhoz használjuk, és ebben a minőségében pótolhatatlan — leginkább amikor azt kell megítélni, honosult-e már egy-egy (korábban) idegen szó, és ha igen, milyen írásmóddal. Mostantól a szubjektivizmusé a jövő, és ennek az állításnak ki-ki annyira tulajdonít általános értelmet, amennyire éppen gondolja.

mta2.jpg

Hasonlóképp szünetel a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja által üzemeltetett Erőforrástérkép. Az Erőforrástérkép fb-oldalán erről az alábbi bejelentés olvasható (most még):

Kedves Felhasználók!

 

A magyar parlament ma megszavazta az MTA kutatóhálózat leválasztását az MTA-ról. Ezzel az Erőforrástérkép létalapja megszűnt. Köszönjük, hogy követtek minket, és reméljük segítségükre voltunk a munkájukban. Az Erőforrástérkép további sorsa még kérdéses. Amint tudunk valamit értesíteni fogjuk az Erőforrástérkép felhasználóit.

 

Üdvözlettel,
Az Erőforrástérképet üzemeltető csapat

Az első hozzászólás szövege az összes ponttal: "Őket fogják elsőnek kirúgni...."

Fügedi Ubul

P.s.: Ők szavazták meg az MTA-átalakítást - A haza ellenségei. A hazaárulók és nemzet- vesztők listája. Őrizzétek meg: ők azok.

Álljon itt a jegyzőkönyv kedvéért, és közben remélem, hogy a Professzorok Batthyány Körében éppen az elmúlt években kiadott nyilatkozatokból hajtogatnak papírrepülőket, és egymást dobálják vele. (via Hont András)

***

Palkovics László 2018-ban kezdeményezett vitát az MTA kutatási finanszírozásának elutasításáról. Bár hangfelvétel is kiszivárgott arról, hogy azt ígérte, az Orbán-kormány nem csatolja el a kutatóhálózatot, mivel az eredeti ajánlatban is a kormányzati befolyás növelése szerepelt a pénzek elosztásában, az MTA azt nem fogadta el. Válaszul a legkemé- nyebb verziót, a teljes kormányzati befolyást biztosító tervezetet nyújtotta be a miniszter, előre bejelentve, hogy az MTA tiltakozhat, ha akar, a javaslata nem változik(via 168 óra)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1614924630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2019.07.04. 09:13:48

A scrabble például még nem honosult. Mi szkrabli formában magyarosítjuk, de ez messze nem elég az elfogadhatósághoz.
süti beállítások módosítása