A mi Józsefvárosunk

888. Mai Pikó (1)

2019. június 18. - Amijo

Ez egy fontos és pontos cikk, érdemes elolvasni:
Józsefváros nem egy bulinegyed, de ezt sose kérte tőle senki 

Józsefváros nem belvárosi részén, a körúton innen lakom és errefelé klasszikus éttermet, vendéglőt, presszót, bisztrót, kávézót és cukrászdát alig találok. Az Arany Tacskóért is aggódhatunk és örülünk, hogy még van a Rauf és a Műterem, a Macska. De bezárt a Kék Ló, nincs már a Zsiga, évekkel ezelőtt eltűnt a Drunken Tailor.

Az önkormányzat közben tolja ezt az eszetlen házmestertempót és politikai alapon vegzálja a neki nem tetsző közösségi tereket. 

Természetes, hogy a vendéglátóhelyek és közösségi terek működése nem mindenkinek tetszik. De egy önkormányzat dolga ilyenkor nem az, hogy hajtóvadászatot indítson a lakosság nyugalmára hivatkozva, hanem hogy közvetítsen a felek között és működőképes megoldásokat találjon a problémákra. Az értelmes párbeszéd mindig a legjobb opció.

Így aztán lehet majd aludni, lehet működni. A házmesterek meg sírhatnak.

(via Pikó András polgármesterjelölt fb-oldala)

P.s.: Tegnap a Rákóczi téren voltunk, holnap, szerdán 10 és 13 óra között az Auróra rendelő előtt folytatjuk a C8 Civilek Józsefvárosért közösségi programalkotását jelentő találkozókat. Várunk mindenkit a standunknál! Közéleti kérdőívünk online is kitölthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2214900526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása