A mi Józsefvárosunk

818. Írd alá a petíciót!

2018. november 21. - Amijo

Az alábbiakat Molnár György tette közzé a fb-oldalán – mi meg itt…

Segíts nyomást gyakorolni az önkormányzatra! Nem kapott elég figyelmet, hogy több mint 75, az önkormányzatnak végletekig kiszolgáltatott lakó aláírásával tiltakozott az ellen, hogy kerítéssel gettóba zárják. A kerítés nem megoldás semmire, csak a pénzt költik el vele értelmetlenül, ahelyett, hogy tisztességes összeget kínálnának az ott élőknek a lakásukért.

kerites3.jpg

Ahelyett, hogy a rendőrség a dolgát végezve megakadályozná a néhány drog-árusító tevékenységét, inkább az ott élő, eddig is sokat szenvedett családokat büntetik és alázzák meg. Nagyon örülnék, ha aláírnád a petíciót és megosztanád másokkal is!

Ne húzzanak kerítést a Hős utcaiak köré, tisztességes kártalanítás után költözhessenek el! Mert ha most megtörténik, veled is megtörténhet. Holnap vagy holnapután te lehetsz a következő, akit összezárnak bűnöző szomszédaival. Mert az önkormányzat és a kormányzat valójában alig tesz valamit a Hős utcában és környékén, Kőbányán, Zuglóban és a Józsefvárosban élő tisztességes emberek nyugalmáért és biztonságáért. Semmilyen valódi lépés nem történt sem a drogválság megoldására, vagy a drogkereskedelem megakadályozására. (via szabad.ahang.hu)

P.s.: Köszi az aláírásokat és megosztásokat! Néhány visszajelzésből úgy tűnik, hogy akadozik az email-küldő rendszer. Ha nem kaptál köszönő emailt a Kontúr Egyesülettől, akkor valami nem sikerült, írd légyszíves újra alá! És ne csak lájkold, oszd is meg! (Molnár György)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8614385308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2018.11.22. 22:22:50

Ó, hát én is megosztottam és aláírtam a petíciót, hisz ez a gyalázatos lépés - vétlen lakosok karámba zárása - minden tisztességes emberből felháborodást kell hogy kiváltson, s még a kihalófélben lévő, maradék szolidaritásérzésünk is felhorgad bennünk ennek hallatán.

Épp ezért mi, a józsefvárosi gettó lakói - akiknek helyzete tán szintén megérne legalább egy petíciófélét a jogfosztottak iránt oly nagy szolidaritást érző ellenzék és derék, civil szövetségeseik részéről - azt kérdeznénk most, hogy a mi, a Hős utcaihoz nagyon is hasonló állapotaink vajon mért nem késztetik őket hasonló megmozdulásra?

Persze, megkérdeztük mi már ezt nemegyszer - most, pl, a Molnár György aláírásra buzdító felhívását közlő oldalon is - de feleletet sem ott, sem itt, az amijo oldalán nem kaptunk, sőt, "személyeskedés" címén, némi baráti elmarasztalásban is volt részünk. És még sőtebb: az amúgy igencsak harcos kedvéről híres PM-es képviselőnk, egyenesen azzal hárította el az elgettósodásunkkal kapcsolatos felszólamlásait hiányoló észrevételeinket, hogy "a polgármestert Sára Botondnak hívják;" mely éleseszű válasszal többszörösen is zavarba hozott bennünket. Mert ugyan mi se várunk túl sokat a polgármesterünktől, de azt, hogy - tudathasadásos módon - ő maga interpelláljon a balellenzék nevében, ráadásul önmaga ellen, szerintem túlzás lenne elvárni tőle.

Így hát meg kell értenünk, hogy - amint most épp olvasom - szegény Hős utcai dílerek és hű ügyfeleik is úgy gondolják, jobb, ha az ottani háborús viszonyok elől a békésebb, józsefvárosi környezetben keresnek menedéket, elvégre felelősségteljes munkájukat nem végezhetik elzárva bevált ügyfeleiktől, holmi karámba zárva.

És persze nekünk, Magdolna-negyedi lakóknak sincs okunk különösebb aggodalomra. Először is évek óta hozzászoktunk, hogy házainkban dílerek ütik föl tanyáikat, másodszor is biztosak lehetünk abban, hogy amint most a józsefvárosi civilek emelik föl szavukat a kőbányai lakosokért, úgy ez hamarosan fordítva is megtörténik majd. Sőt, én tovább is fejleszteném ezt a szolidaritásosdit. A felelősségvállalást is mindkét félnek a másikra kéne hárítani... de talán elég is a keserű viccelődésből.

Ugyanis úgy a kőbányaiak mint a ferencvárosiak - ellenzék, civilek egyaránt - többször és kitartó intenzitással felléptek a kerületükbeli önkormányzati bérlakásrendszer anomáliái ellen, szemben a józsefvárosiakkal, akik még folyamatos késztetésre sem tették meg ezt; legalábbis következetes makacssággal és szakmai alapossággal biztos, nem.
Persze, szolidaritást vállalni a szomszéddal is szép dolog, de a saját égő házunk oltása mégis, mindenek előtti kötelesség, de mondhatnám belső parancsnak is.

A helyzet viszont az, hogy a szomszéd kerületek - Ferencváros és Kőbánya - elesettjei, kilakoltatottjai iránt oly nagy együttérzést tanúsító és konkrét intézkedéseket sürgető józsefvárosi balellenzék már jóval csöndesebb, ha a saját portáján történő

koszorumagdolna 2018.11.22. 22:28:40

... bocsánat, az utolsó, csonkán maradt mondat tévedésből maradt benne a jegyzetben. A komment a ..."de mondhatnám belső parancsnak is" résszel ér véget.
süti beállítások módosítása