A mi Józsefvárosunk

815. A köz érdeke mindenek előtt

2018. november 12. - Amijo

Fejenként 200-250 óra közérdekű munkára ítélt a bíróság 11 ligetvédőt csoportos garázdaság és rongálás miatt. A kár összesen 60 ezer forint volt. 

Egy hozzászóló arról érdeklődik, hogy mennyire ítélték Orbán Viktort az ő kordonbontása miatt. Nem kell válaszolni neki, a kérdés szónoki. Többedszer őszintén remélem, hogy a jogállamisághoz visszatérés fontos lépéseként a mentelmi jog védelme alatt elkövetett bűncselekmények és szabálysértések elévülését egyszer s mindenkorra megszüntetjük — az átmenet jellegéből adódóan visszamenőleges hatállyal.

ligetvedok2.jpg

Bármily szomorú is, de ha az ember úgy akar visszatérni a maffiaállamból a jogállamba, hogy egyszer csak elkezd a jogelmélet és az államjog szerint korrekt és koherens szabá- lyokat hozni, azzal a legtöbbet az így büntetlenül maradó maffiózóknak kedvez. Kell egy átmeneti időszak.

Nagyon komoly erkölcsi kérdés, hogy mi legyen ennek hossza és tartalma, mert napról napra látjuk, mi is történik, hogy ha az ember egyszer letér a jogszerűség útjáról, egyre nagyobb kedvet kap arra, hogy mindent önkényesen intézzen el — hiszen úgy sokkal könnyebb és (az egyre torzabb értékrend felől nézve) egyre hatékonyabb.

No de hát az ellenzék (ami jelenleg a kutyapárt) hatalomra jutásáig még legalább nyolc évünk van...

Fügedi Ubul

***

És ha már a köz roppant fontos érdeke szóba került: Úgy tűnik, a rendőrség nem is nyomozott Orbán vejének ügyében. A máskor, másoknál oly szorgos rendőrség és ügyészség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást az Elios Zrt. ügyében. Felmerül a kérdés, hogy vizsgáltak-e egyáltalán valamit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6314368229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása