A mi Józsefvárosunk

780. Az örökös

2018. július 30. - Amijo

Apró megjegyzés a "Ha Orbán Gáspár megtér, nem követheti édesapját"
(FüHü) margójára… 

Őszintén üdvözlöm az új egyházakat — hadd virágozzon száz virág! Semmiféle előjoguk nem lehet a "történelmi" egyházaknak: amikor azok alakultak, még egészen más egyházak voltak "történelmiek".

felhaz_gaspar.jpg

Igét hirdetnek, vagy politikai befolyást szereznek? Orbán Gáspár (j) a Felházban. (Forrás: Facebook/FüHü)

Minél többen vesznek részt a hívőkért vívott szabad versenyben, annál jobban teljesítenek az egyes résztvevők — és folyamatosan nő az esélye annak, hogy mindenki, aki ilyesmire vágyik, olyan egyházat talál magának, amilyet tényleg szeretne — és nem találja magát alternatívátlanul egy pápájával és a szeretet parancsával is szembeforduló katolikus közösségben.

A bajom pont az, hogy ez a verseny kis hazánkban nem szabad. Amíg egyeseket kitömnek költségvetési meg állami céges pénzekkel, másoktól pedig önkényesen még az "egyház" státust is megvonják. a lelkek piaca egyre csak torzul.

Miként benne a lelkek is.

Fügedi Ubul

***

„Orbán Gáspár Tusványoson elmondta, hogy előző nap, egy debreceni csarnokban meg- rendezett Felház-gyűlésen négyszer-ötször szólt hozzá Isten.” És mondá neki, hogy övé lehet a Vegyépszer, a Vajna-vagyon, a MOL-pakett, a Várnegyed, amit akar, csak menjen már haza. (via tumblr)

(A 24. hu Felházzal foglalkozó cikksorozatának részeit itt, itt és itt olvashatja.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3214150941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása