A mi Józsefvárosunk

768. Ez most így hogyan?!

2018. június 24. - Amijo

A helyi választási bizottság szerint Győri Péter, aki független jelöltként indult el az időközi polgármester-választáson törvénysértést követett el a választás tisztasága ellen azzal, hogy független ugyan, de támogatják pártok is. A választási bizottság – a momentumos tagján* kívül – úgy határozott, hogy a független jelöltnek minden szórólapján és minden plakátján le kell takarnia az őt támogató pártok logóit. Mert azok így megtévesztik választókat.

gyori_kampany4.jpg

Az meg igen sajátságos ízt ad a fenti történetnek, hogy a kifogást az a Fideszs seggéből kilógó Jobbikból nemrég kilépett, szintén függetlenként induló Pintér Atilla nyújtotta be, aki a be nem jegyzett Radikális Jobboldaliak Társasága mozgalom színeiben kampányol...

Győri Pétert elmeszelte a helyi Választási Bizottság, mert szerintük a plakátokon megtévesztő, hogy független jelölt is, de a demokratikus pártok és a civilek is támogatják. Hogy mennyire nonszensz ez az érvelés – Tarlós István független főpolgármester-jelöltként indult. Ha zongorázni tudnám a különbséget Győri függetlensége és Tarlósé között… Nyilván fellebbeznie kell a független jelöltnek, Győri Péternek. Ugyanez a helyi választási bizottság viszont nem látott semmi problémát abban, hogy Győri plakátjait módszeresen lefújták, mivel azok nem váltak felismerhetetlenné. És van ahol félmunkát végeztek. (via Pikó András)

Hát itt tartunk ma, ezen a szép vasárnapon, két héttel a választás előtt. Kíváncsi vagyok, átnyomják-e a bábszínházon ezt, vagy csak mókáznak, hogy a nép is jól szórakozzon.

De az nem szórakozik jól. Hányik.

* Kisebbségi vélemény: dr. Gönczi Gergely nem ért egyet a határozat rendelkező részében foglaltakkal, minden törvényi alapot nélkülöz annak korlátozása, hogy bármely szervezet véleményét fejezze ki a jelölttel kapcsolatban. Ez mind a véleménynyilvánítás jogával, mind a választási joggal ellentétes lenne. Alkotmányellenes döntést hoz a bizottság akkor, amikor korlátozza a független jelöltet politikai kommunikációjával kapcsolatban. (A hatá- rozat nem jogerős, Győri Péter fellebbezett a választási bizottság határozata ellen. Erről Győri sajtóközleménye itt olvasható.)

***

Már a kampány első napján kijelentettem: sportszerű, méltányos, a programok ismerte- tésére és a az önkormányzati teljesítmények tényszerű kritikájára összpontosító kampányt szeretnék. Úgy látom, egyedül maradtam ezzel az igényemmel. Amit a józsefvárosi utcákon és tereken a plakátjaimmal műveltek, egy gusztustalan, piszkos kampány része és egyben törvénysértő is. (Győri Péter 8. kerületi polgármesterjelölt)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5614068241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása