A mi Józsefvárosunk

766. Úgy szép, ha csendes

2018. június 18. - Amijo

És most vissza a kampányhoz. Közeleg az időközi polgármester választás időpontja, három hét – és Kocsis Máté helyett polgármestert választhat a kerület hőn szeretett népe. Ennek az örömteli eseménynek kapcsán az aHang platform és a Khetane Egyesület „Ne add el a szavazatod!” címmel a kampány hajrájára romáknak szóló programot kezdeményezett. A kimondottan pártfüggetlen rendezvényen koncertek, beszélgetések és fórumok lettek is volna. És azért csak lettek volna, mert a kerület vezetése simán beintett a rendezvénynek.

kocsis_ovodatunti2.jpg

Józsefváros alpolgármestere, Sántha Péterné ugyanis telefonon közölte a szervezőkkel, hogy nem engedélyezik programjaik megtartását a kerületben – mert a Fidesz csendes kampányt tervezett, amibe két nappal a választások előtt egy ekkora esemény már nem fér bele. És különben is jobban járnak, ha abbahagyják a téma feszegetését a kerületben. A részletek itt olvashatók a Mércén. (Megj.: nem is értem (de), hogy a Fidesz miért nem szeretne egy ilyen rendezvényt…)

A 8. kerületben a politikai kampány a Fidesz szerint úgy szép, ha csendes, és nem látható. Be is tiltják azt, ami nem a politikai érdekük szerint való. Helyette lehet kampányra irányított lakógyűléseket tartani a Fidesz jelöltjével, óvodai "tájékoztató" levelet átvetetni gyanútlan szülőkkel, választásokhoz igazított mozgó ünnepé tenni a Teleki téri piac születésnapját, olyan politikai propaganda-kiadvánnyá silányítani a helyi önkormányzati lapot, amelyben a fideszes jelölt tucatszor, az ellenfelei pedig egyszer sem szerepelnek. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek? Ugyan már... Ők nem is kerékpárral, hanem felturbózott terepjáróval mennek. (Győri Péter polgármesterjelölt fb-oldal)

P.s.: Az ahang.hu és a Khetane bejelentett demonstráció formájában kívánja összevontan megtartani a letiltott, nem engedélyezett, nem ajánlott rendezvényt.

***

A választások tisztasága a demokrácia alapja! Július 8-án Budapest VIII. kerülete polgármestert választ. A Számoljuk együtt civil kezdeményezés 60 szavazókörbe vár össze- sen legalább 130 független önkéntes szavazatszámlálót. Ha már voltál szavazatszámláló, várnak ismét, ha nem, új jelentkezőket is szívesen látnak! A civil szavazatszámlálásról töb- bet megtudhatsz itt(via TASZ)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6214055334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása