A mi Józsefvárosunk

673. Költözik a Gólya

2017. szeptember 13. - Amijo

Itt van a szeptember, beköszöntött az ősz, költözik a Gólya. Nem sokkal az emlékezetes „létszámellenőrzés” után bedobják a törülközőt, ennyi volt, nincs tovább. Legalább is itt, ahol 2013 óta működtek kocsmaként, étteremként, klubként és közösségi térként – befejezik. A miérteket Facebook-oldalukon részletesen pontokba szedték:

golya2017-1.jpg

  • kicsi lett az épület: annyi programnak, rendezvénynek, szervezetnek, funkciónak és embernek próbálnak helyet biztosítani, amennyi már itt nem fér el
  • a környék is kezd szűk lenni: az utóbbi hónapokban a környező házakból érkező lakossági panaszok ugrásszerűen megnövekedtek, ráadásul jövőre az utca túloldalára is lakók érkeznek
  • kevésbé toleráns: "hiába söpörjük fel péntek este többször az előttünk lévő utcarészt és szólunk minden vendégünknek, hogy ne vigyen ki alkoholt, húsz cigiző ember akkor is koszt hagy maga után, és a hatóságok biztos, hogy találnak legalább egy valakit köztük, aki mégis magával vitte a sörét. Ezek mind olyan dolgok, amik akár rövidtávon korlátozhatják a nyitvatartásunkat, ezzel minden lehetőséget elvéve attól, hogy este tíz óra után bulikat tartsunk."
  • és kevésbé barátságos: "a Corvin-negyed kiépítésével egy olyan fényűző környezet alakul ki körülöttünk, aminek sivárságához és lelketlenségéhez nem tudunk kapcsolódni. Nem tudjuk, és nem akarjuk szolgáltatásainkat az újonnan megjelenő igényekhez igazítani, ezért szükségszerű, hogy a növekvő ingatlan és bérleti díjak – a korábbi lakókat követően – minket is kiszorítsanak."

És bár konkrétan nem írják, de a költözéshez nagy valószínűséggel köze van az augusztus közepén tartott razziának, amikor is egyesével megszámolták a vendégeket, hogy a létszám megfelel-e az eredetileg előírt 50 főnek. (Az Auróra hasonló problémáiról korábban – többek közt – itt írtunk.)

P.s.: Hogy magával az ingatlannal és a rajta álló 1885 körül épült földszintes házzal mi lesz a későbbiekben, még nem tudni. De tartunk tőle, hogy itt is bontás lesz a vége…

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1512826464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása