A mi Józsefvárosunk

657. Jövőkép

2017. július 27. - Amijo

Nos, kedves Magdolna-negyedi önkormányzati bérlők! Akarjátok látni a jövőt, ami rátok vár? Akkor nézzétek meg ezt a videót, amit a Heti Napló Sváby Andrással ATV-műsor július 23-i adásából való. És ne feledjétek: ezek a házak is egy viszonylag rendezettebb állapotokból jutottak el a mai, pokoli élet- és lakhatási körülmények közé, csak azért, mert a gazda-önkormányzat a lovak közé csapta a gyeplőt!

Heti Napló Sváby Andrással - Minden idők legbevállalósabb lakáshirdetése Budapest legdurvább nyomortelepéről. A tulajdonos már 5 millióért oda adná az öröklakását, de senkinek sem kell, hiszen a bűnözők, és utcagyerekek birodalma ez.

Közben persze itt, a szemünk előtt amortizálódik le a sokmilliárdos Magdolna Program első háza, az, amelyiket pedig ország-világ csodájára kellett volna mutogatni, mint az egyetlen házat, amely (majdnem) maradéktalanul teljesítette a Program célkitűzéseit. Azét a Programét, melynek romló állagát nyolcadik éve egyetlen karbantartó se látta, s melyben most patkányok, poloskák, drogosok és az utcáról besöpört erőszak veszi vissza "régi jo- gait." ... S amikor azt látták, hogy több éves munkájuk "jutalmául" csak a korábbi kaotikus állapotokba zuhan vissza a ház – melynek felszámolása az egyik legfőbb programcél volt – s ennek vámszedői ugyanazok a hivatali szemhunyással garázdálkodó lakás- és drogüzé- rek, akik eddig is élősködtek a korrupt rendszer testén, akkor maguk is "önvédelemre" rendezkedtek be, hogy folytathassák kilátástalan életüket úgy, ahogy tudják.

És aki azt hiszi, hogy ezt a helyzetet "lakossági konzultációval," vagy még annyi, különféle "rendfenntartó erővel" meg lehet oldani, az súlyosan téved. A senki által nem ellenőrzött és még a "vakkamerákkal" is rászedett bérházak pedig egyenesen a "Hős utcai út" felé menetelnek, miközben – saját költségen! – próbálják megállítani a házaikat ellepő kártevőáradatot. Pedig tudják, h mindez csak kidobott pénz, mert a rendezetlen lakhatási viszonyok közepette – bennük a lezárt és illegálisan használt lakásokkal – mindez a lehetetlenséggel határos.. Nos, akkor hát hogyan s kivel-mivel is kéne kezdeni a "Bérlő- védelmi Programot?"

P.s: Nos, akkor mégis, mitévők legyünk? Várjuk tétlenül, hogy nálunk is bekövetkezzék a "Hős utcai effektus?" De hisz – egyes helyeken – már itt is van! És ti, mind-mind tudjátok is, hogy hol! Hát akkor?

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7612694705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása