A mi Józsefvárosunk

579. Én is itt lakom!

2016. december 08. - Amijo

Mert kell egy hely, egy vonzás, melyhez tartozunk,
Mert kell egy hely, hol néha másról álmodunk.
(A padlás - Itt vagyunk, Nyitány) 

Egészen pontosan: A Magdolna és Orczy negyed - Én is itt lakom! Ezt a Facebook-csoportot pedig azért hoztam létre, hogy legyen egy olyan nagy, közös felület, ahol e két egymásra leginkább hasonlító szomszédos negyed közössége egymásra találhat. Mert kell egy hely.

Miért jó, hogy létrejött ez a csoport?

  1. Itt megoszthatjuk a környéken tapasztalt érdekes, fontos, új információkat, ami más fórumon nem jut el hozzánk.
  2. Tájékoztathatjuk egymást a közeli szabadidős programokról, sport eseményekről, karitatív akciókról.
  3. Ötleteket, tippeket adhatunk egymásnak, hogy hol, mikor, mit érdemes figyelni, (pl. vásárlásnál/szolgáltatásoknál - hol van olyan akció, amivel takarékoskodhatunk; milyen események, programok lesznek a környéken a közeljövőben stb.)
  4. Ha észlelünk bármit, ami minden itt élő számára fontos lehet, (útlezárás, elterelés, forgalmi rend változás, buszjáratok módosulása stb.), azt megoszthatjuk, ezzel is segítve egymást.
  5. Megismerhetjük közvetlen környezetünket, építhetjük kapcsolatainkat.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: Kedves Mindannyian! A csoport frissen alakult, így a csoporttagok száma még igen alacsony. Kérlek Benneteket, hogy szóljatok a Magdolna és Orczy negyedbeli ismerőseitek- nek hogy itt vagyunk!

Köszönöm!

Üdvözlettel, CB Feri

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2112033337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2016.12.09. 11:18:50

Ezt írtam a kerületi pártszervezet és önkormányzati képviselője oldalára:

komment1:

"a józsefvárosi képviselő-testület által a múlt héten elfogadott lakáseladási rendelet sokezer ember életét fogja jelentős mértékben meghatározni, a kerület életére pedig beláthatatlan a hatása. ebben az ügyben először, de más kerületi ügyekben sokadjára kérdem - eddig hiába - a kerületi szocialistákat képviselő Komássy Ákost, és a szocipártot, hogy van véleményük az ügyben?

a kerületi szocialista pártszervezet vezetője, tisztviselői fantomoknak tűnnek, Komássyn kívül (aki évek óta nem reagál nyilvánosan lakossági megkeresésekre) a józsefvárosi szocialisták névvel sehol nincsenek jelen. ez tudatos policy, a lakossági kapcsolatok újszerű kezelése, vagy...?"

komment2:

még egy: Komássy Ákos közéleti oldala kétféle információval van tele: néhány, a párthoz közelálló blogból megosztott cikkekkel, melyekre semmi reakció nem érkezik, beleértve a képviselőt. a képviselő közéleti oldalának másik jellemző tartalma a családi fotók, melyeket viszont sokan - vélhetően személyes ismerősök, helyenként felismerhető politikustársak, régebben fideszes politikusok is - kedvelnek, kommentálnak.

külön furcsaság, hogy a józsefvárosi blog jelentős részben pártonkívüli lakosok által máshol írt anyagokat vesz át, amelyekről a kerületi szervezet azt írja, hogy a saját véleménye, azonban ezeket sehol sem kommentálják, és a kérdésekre sem adnak választ, az élen a képviselővel.

vajon milyen képet ad mindez a képviselőről, politikusról, pártszervezetről, pártról?"

kiegészítés itt: semmi probléma, hogy ezen az oldalon másoktól átvett anyagok vannak, sőt, és az oldal saját anyagai is tetszenek. ami nem tetszik, az a szocialisták passzivitása, és a többség döntéseivel kapcsolatos kritika elmulasztása. az is furcsa, hogy a "Józsefvárosi Szocialisták", akiknek a vezetőségéről nyilvános információ nincs is, nem tudják, hogy a maguknak tulajdonított vélemények nem mindegyike tőlük származik.

Amijo 2016.12.09. 11:57:05

Beírtam ugyanoda a fészbukon, de akkor most ide is:

"Bódis Lajos: a bloggal kapcsolatban rácsodálkoztam, hogy a Józsefvárosi Szocialisták" kollektív megszólaló szerint ott a pártszervezet véleménye van"
Hmmm. Érdekes megközelítés. A blogon józsefvárosi lakosok (köztük nem egyszer a Tiéd is) véleménye, észrevétele, stb... szerepelnek. Meg - mint már többször írtam - Komássy Ákos és CBFM hozzánk küldött, kerülettel kapcsolatos írásai.

bodis.lajos 2016.12.18. 20:17:57

na még egyszer a kerületi szocipárt fb-jára írtam (aztán megunom)

Nos, azért kezdtem (újra) rákérdezni a kerületi közügyek iránti érdeklődésetekre, mert Camara-Bereczki Ferenc Miklós (aki nagyjából egy személyben az MSZP Józsefvárosban) azt mondta, hogy az új helyi elnökkel aktivizáljátok magatokat.

Komássy Ákos önkormányzati képviselő lényeges kritikát nem mond, a megszólalásai a kormánypárt döntéseinek támogatásával kezdődnek, paródiája az ellenzéki politizálásnak. Ugyanakkor 2013 óta részesül a többség döntésével fizetett tanácsadói, különbizottsági tagsági megbízásokban. A kerületi kormánypárt volt olyan béna, hogy többször nyíltan hangoztatta, hogy az ilyen megbízásban részesülőktől a döntései támogatását várja.

Ez idő alatt Ákos leépítette a párt kerületi nyilvánosságát, csinált egy harmatgyenge kampányt, Pál Tiborral - és vélhetően a pártközponttal együtt - nem vállalta kerületi szegény lakosság kicseréléséről közölt tervek kritikáját, és harmadára csökkentette az MSZP képviseletét a kerületi önkormányzatban.

Erre a politikára írtátok itt nekem, hogy a pártszervezett elégedett Komássy Ákos képviselői működésével. Nem is változtattok sem rajta, sem a politikátokon: az idei láthatóságotok a kerületieknek az, hogy ne nevezzék át a Szigony utcát, és hogy adakozzanak tartós élelmiszert 15 családnak.

Nem dr. Kocsis Máté kritikája, hanem a tiétek, hogy az ellenzéknek nem az a dolga, hogy a többség döntéseit kritika nélkül támogassa. Az sem, hogy a vezetői tanácsadói szerződéseket fogadjanak el a többségtől, amiért cserében lojalitást várnak tőle. Máté az érdeke szerint jár el, alacsony teljesítménnyel (a közügyekből való kiábrándultság miatt a kerületi lakosok 20-25 százalékának támogatása elég a győzelemhez) és elég alacsony erkölccsel. A ti dolgotok lenne, hogy ne csináljatok bohóctréfát az ellenzéki politizálásból, amit huzamos ideje mégis csináltok (az sem mentség, hogy a másik utódpárt szintén).

ide:
www.facebook.com/mszp.jozsefvaros/posts/1750171231968468?comment_id=1750282405290684&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

bodis.lajos 2016.12.18. 20:49:47

folytatás ugyanott, azt nem másolom be
süti beállítások módosítása