A mi Józsefvárosunk

504. Tohuvabohu (2)

2016. április 26. - LaMaa

„… nagyon úgy tűnik, hogy mindenki össze-vissza beszél, és így – lássuk be – elég nehéz lesz megvédeni akár az Orczy-kerti, akár a Városligeti fákat vagy akár bármi mást.” 

Isten látja lelkem, nem akartam én egy újabb tohuvát írni, de hát ezt tojta nyúl, meg az élet. De kezdjük a legelején, többek kedvéért először is a címben szereplő tohuvabohuról: jelentése zűrzavar, rendetlenség, felfordulás, összevisszaság, káosz, a teremtés előtti állapot a Biblia leírása szerint. Miután ezt – ha kissé megkésve is – tisztáztuk, ejtsünk pár szót a vasárnapi Liget-tüntetésről, ahol civilek szervezésében – az eső és a rossz idő ellenére is – több százan demonstráltak.

ligetvedok1.jpg

A tüntetők elsősorban a társadalmi párbeszédet hiányolták, kifogásolták, és hogy az érintettek beleegyezése nélkül hozott a kormány önkényes döntést. Amit a zuglói MSZP önkormányzati frakciója a múlt héten hírtelen elkezdett támogatni.

ligetvedok3.jpg

Ligetvédő piknik 2016-ban...

Ezt követően megírta az Index, hogy az MSZP fővárosi vezetése ultimátumot intézett a zuglói szervezethez, és felszólította a Tóth Csaba által irányított frakciót, hogy három napon belül csinálja vissza a párt eddigi irányvonalát felülíró döntést. És ha ez nem történik meg, Kunhalmi Ágnes fegyelmi eljárást kezdeményez a zuglói szocialisták ellen. Egyúttal az MSZP budapesti elnöke több lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy "az MSZP tartja magát a korábbi döntéshez, miszerint a Liget-projekt kormány által elképzelt válto- zatát nem támogatja, és továbbra is kiáll a polgármester ezirányú koncepciója mellett."

majalis2013-2.jpg

majalis2013-4.jpg

... és Városligeti majális 2013-ban.

Nos, akárhogy számolom, azóta eltelt négy nap (tudom, tudom, volt benne két munka- szüneti nap, de gondolkodni/visszavonni minden nap szabad), ámde sehol sem találok arra nézvést bármit is, hogy ennek – mármint a fegyelmi kilátásba helyezésének – hatására történt-e valami. Felmondta a zuglói MSZP a Fideszel kötött Liget-paktumot, vagy csak simán lesz@rják a hivatalos szoci álláspontot? Vagy esetleg Horváth Csabival közösen megint kiadnak egy közleményt "a mondatok félreérhetőségéről”? Esetleg elindult a belengetett fegyelmi, tud erről valaki, valamit? Vagy marad az összevissza beszéd, a zűrzavar? (Azt meg már tényleg csak igen halkan kérdem meg: ha mégis fegyelmi, akkor mi van? Már azon kívül, hogy lesz@rják, oszt’ jónapot…)

Mindenesetre a vasárnapi pikniken most sehol sem láttam Tóth Csabát kézenfogva fát védeni Kunhalmi Ágnessel és Karácsony Gergellyel.

LaMa

P.s.: "Olyan döntés nem született, amely a Liget-projektet támogatja. Olyan döntés született, amely Zugló polgármesterét felhatalmazza arra, hogy folytasson a Városliget Zrt.-vel tárgyalásokat” – mondta Tóth Csaba az MSZP frakcióvezető-helyettese, a párt zuglói elnöke a 168 Óra Online-nak. Szerinte a döntés arról szólt, hogy Karácsony Gergely polgármester folytasson tárgyalásokat a Városliget Zrt.-vel – figyelembe véve az MSZP 11 pontját és a párt által megfogalmazott egyéb megfontolásokat –, és kössön megállapodást, amelynek támogatásáról a képviselő-testület fog döntést hozni.

***

De hogy ma se maradjunk jó hír nélkül: láttam, olvastam a vasárnapi majális programját, merthogy május 1-én ismét családi majális lesz a Városligetben. Igen, a Városligetben, a rendezvény 10 órakor kezdődik. Beszédet mond Tóbiás József, az MSZP elnöke, Kunhalmi Ágnes budapesti elnök és Karácsony Gergely Zugló polgármestere. Nektek/Önöknek nem hiányzik valaki – ha már Liget, meg Zugló – a fellépők közül? (Csak kérdem, mert milyen jó alkalom lenne szépen a színpadról elmagyarázni egy döntés hátterét, csak hogy azok a fránya mondatok ne legyenek már annyira félreérhetők…)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr688665972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása