A mi Józsefvárosunk

503. Tohuvabohu (1)

2016. április 23. - LaMaa

Értem én (illetve nem értem, de látom/hallom), hogy irtani kell a fákat az Orczy-kertben – különben is nem lehet mindenhova mókus- meg madárkatasztert csinálni, van elég baj a fákkal (via F. Orsolya) – meg a Városligetben, csak épp azt nem értem, hogy így a Föld Napja környékén a zuglói fideszesekkel együtt mit is szavaztak meg a szoci képviselők csak úgy, Ligetileg. A polgármester, Karácsony Gergely szerint "egy olyan fideszes határozatot, hogy a zuglói önkormányzat támogatja a Liget Projektet". És persze vétót jelentett be.

fugefa1.jpg

"Van egy jó hírem, Budapest!”

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében, ill. Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselőként erre fel közösen kiadtak egy közleményt, amiben azt állítják, hogy "a cél az érdemi párbeszéd kikényszerítése, ezen keresztül pedig a Városliget tönkre- tételének megakadályozása". Egy sorral előtte: "a mondatok félreérhetősége sem jelenti azt, hogy a Városliget beépítése támogatható lenne". Azaz, nincs itt semmi látnivaló, mi egyet se aggódjunk, ők még mindig védik a fákat. Különben is, rossz az, aki rosszra gondol.

De hogy teljes legyen a kép, ugyanekkor Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke több lapnak nyilatkozva meg azt mondta, hogy "az MSZP tartja magát a korábbi döntéshez, miszerint a Liget-projekt kormány által elképzelt változatát nem támogatja, és továbbra is kiáll a polgármester ezirányú koncepciója mellett." Na, most akkor mi van?!*

Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy mindenki össze-vissza beszél, és így – lássuk be – elég nehéz lesz megvédeni akár az Orczy-kerti, akár a Városligeti fákat vagy akár bármii mást. És még nehezebb lesz hiteles ellenzéki politikát folytatni. Vagy valami hasonlót.

* Vannak fejlemények, magyarázatok és magyarázkodások: tegnap az MSZP fővárosi vezetése ultimátumot intézett a zuglói szervezethez, és felszólította a Tóth Csaba által irányított frakciót, hogy három napon belül csinálja vissza a párt eddigi irányvonalát felülíró döntést. Úgy tudni, ha ez nem történik meg, Kunhalmi Ágnes fegyelmi eljárást kezdeményez a zuglói szocialisták ellen. (Index)

LaMa

***

De hogy ne maradjunk ma se jó hír nélkül (lásd.: fenti kép), a Föld Napja alkalmából CBFM fb-oldalán megcsodálhattuk az egyre szebben növő, három éve ültetett s idén már termést is hozó fügefáját. További kellemes hétvégét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr298657170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása