A mi Józsefvárosunk

480. Szigony utca (5)

2016. február 17. - cbfm

Múlt hét szombaton az időjárás nem tette lehetővé aláírásgyűjtést (nincs olyan pultunk, ami megvéd az esőtől), de a héten folytatjuk és pótoljuk az elmaradt gyűjtést. És a következő képviselő-testületi ülésig még egészen biztosan folytatni fogjuk. Azt, hogy az önkormányzat által megadott címre hányan írtak még nem tudni, de szerintem sokan. Nekünk sokan jelezték, hogy küldtek emailt és/vagy levelet az átnevezéssel kapcsolatban.

szigony_utca-1.jpg

szigony_utca-2.jpg

Ezek meg a pontos számok az érintettekről: "A Szigony utcában a földhivatali alaptérkép szerint 40 db ingatlan számozódik erről az utcáról, ami 2007 fő lakost és 95 db működő vállalkozás székhelyét érinti." És akkor így a végire itt van még egy komment mindehhez a Tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen! oldalról:

azért több is tartozik ide, mint pusztán statisztikai adatok. Akkor is, ha az Animal Cannibal "Yózsefváros" vagy Gangszta zeneszámában van megénekelve a "Szigony utca". Nem tudom, hogy ki tudja, de a Szigony és az Apáthy sarkán lévő zöld, felújított, és ma irodaházként működő sarokház még az 1838-as árvizet is túlélte (akkor, amikor az Orczy báróék Füvészkertjét és a Jozefinum kertjét még kerítés választotta el ott, ahol ma a Szigony utca van a SOTE gégeklinika és az MTA KOKI között). Az Apáthy utca Szigony és Bókay utca között a páratlan oldalon lévő járdája még az, ami 1854-ben (!) épült. Az is a Szigony utcához tartozik, hogy a Szigony és a Tömő sarkán lévő kétemeletes házban született Psota Irén. De az is a Szigony utca történelméhez tartozik, hogy a Szigony utcában ezrek haltak meg 1944 szilveszterén, amikor a visszavonuló nyilasok a pincékből kergették ki a lakosságot – egyenesen a szovjet géppuskatűzbe – csak azért, hogy a lakosságnak az utcán történő menekülése fedezhesse a visszavonulásukat. És ahol ma a Szigony Gyógyszertár van az Apáthy sarkán, az egykor ott működött "Szigony Vendéglő" is vagy száz éven át működött vendéglőként. Kocsis ámokfutása Józsefváros történelmének egy darabját akarja lerombolni. (Amint tehetem, én is aláírom a Szigony utca átnevezése elleni tiltakozás "petícióját")

szigony_utca-3.jpg

Ez meg itt azoknak, akik eddig még nem hallottak róla: Józsefváros vezetése fontolgatja a Szigony utca átnevezését, az alpolgármester és az önkormányzati képviselő ezzel kapcsola- tos levele itt olvasható. Mi tiltakozunk a Szigony utca átnevezése ellen!

(A képeket – és még egy párat – nagyobb méretben feltettük az fb-oldalunkra is.)

***

És ha már Kocsis Máté: Senkit nem lehet órákon át vegzálni, mert összefirkált egy plakátot! Talán emlékeztek rá, hogy a 2014-es választások során valakik összefirkálták Kocsis Máté választási plakátját. Elfogták, előállították, meztelenre vetkőztették, majd kihallgatták őket. Este nagyjából negyed 11-től hajnal háromnegyed háromig tartott az előállítás. (Magyar Helsinki Bizottság)

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM), Magdolna-negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr588398728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása