A mi Józsefvárosunk

447. 101 zsíroskenyér

2015. november 18. - Amijo

A napokban az alábbi kép jött velem szembe a fészbukonen. Kisgyermekkoromban egyik kedvenc filmem volt a 101 kiskutya, nagyon szerettem. És nagyon utáltam Szörnyella de Frászt. Meg a zsíroskenyeret. Felnőttkoromban Hegedűs de Zsuzsa nagyságos asszonyt utálom. Meg az általa lelkesen (lelketlenül?) kínálgatott 101 zsiroskenyerét.

hegedus_zsuzsa3.jpg

Orbán Viktor főtanácsadója és szegénységszakértője, Hegedűs Zsuzsa a múlt héten ezt bírta belemondani az RTL Klub kamerájába: "olyan, hogy a legnyomorultabb családban, ahol nincs alkohol, drog vagy ilyesmi probléma, ott a gyerek ne kapjon este legalább kétszer egy zsíros kenyeret vagy tejbegrízt, vagy valamit enni, olyan nincs.” Majd hoz- zátette: a rászorulók, ha "kell, akkor lopnak”. Aha, semmi baj, ha nincs mit enni, akkor lopnak  Mert aki szegény, az lop, és akkor van mit enni. Így aztán nincs is éhezés. Bravó.

Czeglédy Ádám

***

Míg a jómódú gyermekek szűk köre egyre jobban él, addig a szegénységben élők egyre távolabb kerülnek attól, hogy kikerüljenek a szegénység csapdájából. Bár a Fidesz szerint nincs gyermekéhezés, valójában naponta több tízezer gyermek éhezik Magyarországon. A Magyar Tudományos Akadémia és a Máltai Szeretetszolgálat közös felmérése alapján 30-50 ezer gyermek nem jut elég élelemhez. (Így nyomorognak a gyermekek Magyar- országon / Ténytár)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr448089794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása