A mi Józsefvárosunk

444. Rohadt világ

2015. november 10. - Amijo

Jóreggelt. Nem az. A Földönfutók* fb-oldaláról:

Leégett a szomszéd ház. Az öregnek, aki ott lakott, nem volt pénze gázra; egy kályhával fűtött, a legolcsóbb, ócska tűzifával, meg ami akadt. Kisnyugdíjas. Vidám ember volt. Sakkozott. Két éve a kocsmában együtt sirattuk el a vén kutyáját. Nemrég beszerzett egy kölyökkutyát. Nagyon boldog volt vele.

ureslakas5-1.jpg

A kép az Üres Lakások Menetén készült

Fel-alá furikázott az utcán másik büszkeségében, az elektromos rokkantkocsiban, kosarában a kutyussal. Szegény volt, ez volt számára a luxus. Egy átdolgozott élet után. Megfulladt a füstben. A rokkantkocsit a tűzoltók félrelökték az árokba, hogy odaférjenek a házhoz. És nem tudom, mi van a kutyával. Ha nem volt a házban az öreggel, talán elszaladt az erdőbe. Ha előkerül, befogadjuk. Kurva, aljas, mocskos, rohadt világ. Hogy dőljön a szar, korrupt gazemberek fejére az összelopott, szaros kastélyuk. Gyulladjon ki a gyepfűtő rendszer. Ott dögöljenek meg a stadionjaikban, amiket az öreg munkájából építettek, az ő vacak tűzifájából loptak össze. Most sajnálom, hogy nem vagyok vallásos. Akkor legalább hinnék benne, hogy rettenetesen fognak bűnhődni.

(Konok Péter, 2015. november 10. 0:18)

*Névjegy: A rendszerváltás veszteseinek lapja. Azoké, akik munkanélküliségük, rokkantságuk, hajléktalanságuk miatt nem tudnak enni adni a gyermeküknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr688066874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása