A mi Józsefvárosunk

401. Megjegyzésposzt 3.

2015. július 26. - cbfm

Szép is ez. A mai nap „örömképe”: az Európai Unió zászlójával ellentétben a Kínai Népköztársaság lobogója kint lehet az önkormányzat épületén. Mert ugye Magyarország jobban teljesít, Józsefváros meg újjáépül. Nem utolsó sorban – soksok EU-s pénzből.

onki_zaszlo2015a.jpg

Másik örökzöld, ha már erre jártam (meg a Népszínház utcában): "Tarlós István már 2006-ban is tisztább Budapestet ígért, és bár akkor nem lett főpolgármester, 2010-ben és 2014-ben igen. És változott valami? Nem. Ott tartunk, hogy nemhogy a kutyák, de már az emberek sem keresik meg a nyilvános WC-ket." (Nyilvános WC lett Budapest szíve.)

Mert alig van pár és azok is irreálisan magas, 180 Ft-os használati díjért vehetők igénybe. A helyzet a teljes belvárosban (V., VI., VII., VIII. és IX. belső részei) hasonló. A felelősség pedig a főpolgármestert és kerületi polgármestereket terheli! INGYENES nyilvános WC-ket és alapos közterület takarítást!

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

UPDATE: Többen kérdezték, hogy végül is miért lengedezett kínai zászló az önkormi épületén. S most végre kiderült az önkormi honlapjáról: Sanghaj városának Putuo kerületéből érkezett delegáció Józsefvárosba az önkormányzat meghívására. A hatfős kínai csoport három napot töltött Budapesten, megismerték az önkormányzat működését, nagyobb fejlesztési, rehabilitációs programjait. Egry Attila alpolgármester szerint az a cél, hogy Józsefváros és Putuo között az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a sport területén közös projektek valósuljanak meg, valamint hosszú távon testvérvárosi kapcsolat jöjjön létre. Az elmúlt évek sikeresnek mondott városrehabilitációs programjait pedig Alföldi György, a RÉV8 Zrt. igazgatósági tagja mutatta be a delegációnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr907656840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prokontra 2015.07.26. 21:45:00

De milyen apropóból? Tudatlan vagyok. :(

ígyszeretlek 2015.07.26. 22:05:19

Vizes vb: női vízilabdában kikaptunk a kínaiaktól. Lehet, hogy ezért? :)

Amijo 2015.07.29. 19:42:15

végre kiderült az önkormi honlapjáról: Sanghaj városának Putuo kerületéből érkezett delegáció Józsefvárosba az önkormányzat meghívására. A hatfős kínai csoport három napot töltött Budapesten, megismerték az önkormányzat működését, nagyobb fejlesztési, rehabilitációs programjait. Egry Attila alpolgármester szerint az a cél, hogy Józsefváros és Putuo között az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a sport területén közös projektek valósuljanak meg, valamint hosszú távon testvérvárosi kapcsolat jöjjön létre. Az elmúlt évek sikeresnek mondott városrehabilitációs programjait pedig Alföldi György, a RÉV8 Zrt. igazgatósági tagja mutatta be a delegációnak.
süti beállítások módosítása