A mi Józsefvárosunk

307. Józsefváros újjáomlik (1)

2015. január 20. - Amijo

Tetszenek még emlékezni a mindenüvé kirakott "Józsefváros újjáépül” táblácskákra, melyekkel kapcsolatban egy kerületi lakó remek kérdéseket tett fel itt a blogon is? Akkor jó. Merthogy nagy sikere van ennek a 8ker fb-oldalán tegnap megosztott képnek, szanaszét terjed a neten önkormányzatunk és polgármesterünk legnagyobb dicsőségére.

tabla_ujjaomlik.jpg

És akkor most a fenti kép ismeretében, még egyszer kommentelőnk "Józsefváros újjáépül” táblácskával kapcsolatos kérdései, hátha valaki, valamikor, valahol megadja rá a választ:

  1. Kinek jutott eszébe, hogy állandó önreklám legyen a kerületben?
  2. Ki hagyta jóvá?
  3. Mibe kerül egy tábla?
  4. Hány táblát gyártattak le, tehát mi az előállítási költség végösszege?
  5. Mibe kerül egy tábla felszerelése? Hányat szereltek fel? Végösszeg?
  6. Mennyi ennek a táblának információs értéke?
  7. E pénzt nem lehetett volna-e emberbarátibb módon felhasználni?

Nos, valaki?

UPDATE: Simon György kérdésére a polgármester elmondja, hogy a táblákról a 2014-es költségvetés vitájában döntött a képviselő-testület. A képviselő e-mailben meg fogja kapni a vonatkozó részt. Komássy Ákos is feltette a kérdést, majd választ kap. A táblákat tekintse egy rendszer részének. (Bódis Lajos · 2015.01.22. 11:25:11)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr427091937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2015.01.21. 09:23:27

Mondjuk egy szocialista képviselő?

(Még ha nincs is már Szili Balázs, aki a Kocsis Máténak fontos kérdésekben vállalja, hogy ellentmond neki?)

És nyilván bárki megigényelheti ezeket közérdekű adatként, a beíró, a blogszerkesztő, az olvasó is.

Eszembe jut, a 5ker ingatlaneladások kapcsán azt mondja Steiner Pál, hogy igenis kifogásolták a szocialisták szintén, mert megírták egy blogon.

És ha már az az ezer éve vezető tisztségeket viselő Steiner Pál: Vajon kifizette Tóth Csaba a munkadíj-tartozását a honlapszerkesztőjének, aki tudtommal ennek a honlapnak is a szerkesztője? Az ügyről ügye sokáig blog íródott, amely a választások előtt néhány hónappal megszűnt. Steiner Pál pedig, ha jól emlékszem, annak a pártbeli etikai bizottságnak az elnöke (volt?), amely a szintén párttag, kisemmizett blogszerkesztő panaszát Tóth Csabával szemben segített elsikálni.

Amijo 2015.01.21. 09:35:44

"És nyilván bárki megigényelheti ezeket közérdekű adatként, a beíró, a blogszerkesztő, az olvasó is."
Ez így igaz. És ha másképp nem megy ez lesz. De jobb lenne, ha másképp menne.
Steiner Pál meg Steiner Pál volt, marad és lesz...

bodis.lajos 2015.01.21. 09:52:59

Érdekes lehet ebben a pártban közélettel foglalkozni: csak konkrét fideszeseket és a saját pártbeli nagykutyákat* nem lehet kritizálni, mást mindent nagyon lehet.

*Pontosabban a jelenlegi és egykori pártvezetők rokonságát foglalkoztató vállalkozókat és az ő szövetségeseiket, vagy még pontosabban valami egészen más. Lehet, hogy ezt a párttagoknak is nehéz kitalálni, képzelem, mennyi idő mehet el annak kitalálásával, hogy kit lehet kritizálni.

Amijo 2015.01.21. 11:45:34

"...képzelem, mennyi idő mehet el annak kitalálásával, hogy kit lehet kritizálni." - Ha ezt a szerkesztőkre (v. a szerkesztők egyikére) tetszel érteni, akkor a válasz: semennyi.

bodis.lajos 2015.01.21. 16:12:43

Hát, a Kocsis Máté számára fontos ügyeket képviselő-testületen nem kritizálják, blogban igen. Ez hasonlít arra, amit Steiner Pál mond arról, hogy az 5ker ingatlanügyeket az MSZP bizony kritizálta.

Tóth Csabát (aki tudtommal Mesterházy expártelnök feleségét alkalmazza, a párt egyik pénzcsinálójának-elosztójának tűnik, és örökké a felszínen van) egy ideig lehet kritizálni egy blogban, aztán az is megszűnik. A kiváltó ügy állására (szó szerint állására) rejtélyes szavakból lehet következtetni, pártbelügy nyilván.

Komássy helyi pártelnök kb. egy éve úgy gondolta, hogy nyilvánosság nélkül jobb neki, a hetvenes évek pártbürokrata stílusában írt kommünikéket bocsát ki, az internetes fogadóóráját nem látogatja, ha a facebookon beszól egy vitába, és visszaszólnak neki, elmenekül. A nyugdíjas tagozat vezetője cuki képeket lájkol róla, ennyi látszik a pártból, meg másfél fiatalember. Ha választ akarok kapni a kérdéseimre, élő fogadóórára kell menni, mint utoljára Mitus Zsuzsa esetében.

bodis.lajos 2015.01.22. 09:03:26

Most olvasom, hogy Imre Gergelyt jegyzőnek akarta Tóth Csaba. A Tóth és Mesterházy család üzlettársának ügyvédbojtárját, az előző ciklus hallgatag szocialista frakcióvezetőjét, annál aktívabb bizottsági szavazót.

Legalább olyan jó, mint Steiner Pál etikai bizottsági elnöknek, aki a kisemmizett pártaktivista ügyében nem jár el a pénzemberrel szemben, és bizottsági elnökként úgy harcol az ingatlankorrupció ellen, hogy valaki a szocialista párthoz közelálló írt egy blogbejegyzést.

Azt hiszem, jobban értem Komássy Ákost, aki talán etikusnak gondolhatja magát a többi szocialistához képest azzal, hogy csak nyugodt hivatalnoklétet és családi életet akar, ehhez pedig tanácsadói szerződést. A hatását tekintve a kerületre párba állítható Pintér Attilával: egyiknek sincs gyakorlatilag hatása, Kocsis Máté lojális alkalmazottaiként viselkednek. Nem firtatja a milliárdos szociális projektek minőségét, a hátrányos helyzetű gyerekek elkülönítését rossz iskolába, a szegények kiszorítását a kerületből.

bodis.lajos 2015.01.22. 09:33:17

Végül a poszt tárgyához: Simon György kérdésére a polgármester elmondja, hogy a táblákról a 2014-es költségvetés vitájában döntött a képviselő-testület. A képviselő e-mailben meg fogja kapni a vonatkozó részt.

bodis.lajos 2015.01.22. 11:25:11

Komássy Ákos is feltette a kérdést, majd választ kap. A táblákat tekintse egy rendszer részének.

Közben Virág nyílott megint:

"Komássy Ákos aranyköpése: "Én örülök az új honlapnak, szép lett", majd a zárt, belső használatú portált fikázza. Hát ha nem tudná, az információnyújtás, az interaktivitás és még ezer dolog fontosabb a szépségnél. Az új honlap egy rakás szerencsétlenség sajnos, de legalább egy dologra jó, a helyi szociképviselő nézegetheti, mert szép. Banyek, hogy hol tartunk polgármesterrel, emeszpéssel kéz a kézben..."

www.facebook.com/virag.tamas.virag/posts/10152750341843897?comment_id=10152750389673897&offset=0&total_comments=27

Amijo 2015.01.22. 16:16:44

"Táblaügyi" tájékoztatást köszönettel vettük, update-ként feltettük a poszt aljára.

Szigorúan szerkesztői magánvélemény - A honlap olyan, mint a férfi: ha már egy fokkal szebb az ördögnél, akkor jó. Persze csak ha vannak belső értékei... És ez nem zárja ki, hogy esetleg szép is legyen, ám nem mindegy a sorrend. (De idézhetném az egykori Chokito reklámot is: ronda, de finom).
www.youtube.com/watch?v=m9fkA3oXyOA

putyi8 2015.02.24. 20:51:07

@bodis.lajos: ez volt az első kérdése azota semmi ----talán a mostani testuleti ulésen lehetett volna hozzászolása, kérdése a helyi szoc.rendelet kapcsán ---vagy ez neki nem érdekes -miért is lenne vagy a K.Á. elmondta, megkérdezte amit akart ő helyette is -de lehetett volna a Bárka ugyében is hiszen az első foto amit az Mszp-vel az osszefogás idején készitettek az a Bárkánál volt-pr-ként
süti beállítások módosítása