A mi Józsefvárosunk

275. Virág nyílott 1.

2014. november 24. - Amijo

06.jpgVirág Tamás fb-oldalán találtam ma egy apró, ámde figyelemreméltó észrevételt, amit most és itt egy-az-egyben megosztanék a Mélyentisztelt Nagyérdeművel. Tudom, tudom, nem illik, nem szabad meg különben is, de annyira szép, annyira jellemző, amit leírt, hogy egyszerűen nem tudok ellenállni a kísértésnek. (Szerk.: És elnézést kérek, hogy nem csak belinkeltem, hanem így az egészet, ugye mégis csak más tolla, ékeskedés, meg ilyenek. Bocsbocsbocs.)

***

Virag Tamas - 2014. november 24. 9:52

Nemrég írtam arról, hogy az egyik kerületi fideszes alpolgármesterünk (akinek sajátos hobbija, hogy rendezvényeken néha dalra fakad, feladata meg a kulturális, oktatási, ifjúsági, sport, szociális, gyermekvédelmi területek - Szerk.: most aztán lehet találgatni, hogy vajon ki lehet a mi kis énekes madarunk...) saját keretéből a Trianon Kutató Intézet kiadványát támogatta. A döntést szentesítő testületi ülésen megkérdezték tőle, mégis mi köze ehhez a kerületnek, most felkerült a jegyzőkönyv is.

kt20141105-1.jpg

Itt a válaszának eleje: "Annyi józsefvárosi vonzata van ennek a támogatásnak, hogy magyarok." A vitában egy másik fideszes képviselő (aki a Kék Pont-csata egyik tábornoka volt) ledilettánsozta friss – nem fideszes – képviselő-társát, mire ő jelezte, hogy "doktori disszertációját a történelem megjelenítéséről írta, úgyhogy aki dilettáns az bizonyosan nem ő, hanem a képviselő asszony". Így mulat a kerület vezetése, akit érdekel, kilencven oldal tömény színvonalat lapozgathat, sok szép mondatot olvashat itt.

***

És ha az eredeti fészbuk bejegyzést is meg tetszenek nézni, nem mellékesen érdemes elolvasni Budaházy Gusztáv mindehhez fűzött kommentjét is. Aprócska kiegészítés Camara-Bereczki Ferenc Miklóstól: A jegyzőkönyv írója egyszerűsített, mint általában... Kis hatásszünet után azt mondta az immár nem képviselő, külsős alpolgármester, hogy "...Hát annyi a köze, hogy magyarok vagyunk!"

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr116928791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása