A mi Józsefvárosunk

219. Életképek 3. - RM

2014. szeptember 04. - ReveszM

Csendélet Józsefvárosban – Vasárnap reggel a Práter utcában lócitromokat láttam. Nem vicc, komolyan. Az úttesten is, meg a járdán is. Azután találkoztam a lovakkal is, a Leonardo - Corvin sétány találkozásánál, talán tíz kisebb-nagyobb lovacska álldogált békésen az élelmiszer bolt bejárata előtt, láthatóan pisiszünetet tartottak.

lovak1.jpg

szemet3.jpg

szemet2.jpg

szemet1.jpg

A mellékelt képeket vasárnap 2 órakor készítettem a Futó utcában a Horváth Mihály térhez közeledve, a Polgármesteri Hivatal bejárata mellett, meg a Rákóczi téren a Metró hátsó ki/bejáratnál. Szemét hátán szemét. Ezzel (és még sok mindennel) valahogy képtelenek vagyunk megbirkózni Józsefvárosban...

Révész Márta

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr86669953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prokontra 2014.09.04. 19:42:39

A Práter utcában napokig filmforgatás volt, mindenféle állatsereglet részvételével. Betonon csattogtak a lovak, teherautónyi kutya jött-ment-ült a ketrecben. Értelemszerűen valahová üríteniük kellett. Képviselő Asszony ezeket a nyomokat tapasztalhatta. Javaslom, nézzen utána, hogy a filmesek kivel ( a kerülettel vagy a fővárossal ) szerződtek, és abban szerepel-e a forgatás közben keletkezett szerves és szervetlen hulladék eltávolítása. Lehet, hogy pont az önkormányzat felelőssége?

Más, hasonló: pár hete több nyilvános felületen szóvátettem, hogy a Práter-Szigony sarkáról elvitték a padokat, és érveltem azok szükségessége mellett. Ugyan az önkormányzati kommunikáció többször is leszögezte, hogy a "padtalanítás" lakossági kérés volt, később engedtek a nyomásnak, és ismét vannak padok a Spar előtt. ( Csak az ökör könzekvens - szerencsénkre. ) Természetesen azonnal megteltek a padok idősekkel, gyerekes anyákkal, - magam is kipróbáltam, fotóztam. Elhűltem viszont a "gondolkodni is lusta" hivatalnokok hanyagságán: egyetlen szeméttárolót sem helyeztek el a területen. Előrelátás, józanság, problémamegoldó képesség : zéró.

Új, friss: egy órája láttam a televízióban a tudósítást a volt Józsefvárosi Piac szemközti oldalán kialakult állapotokat, amelyet méltán nevezhetünk a töketlenség ordító példájának, Sára Botond alpolgármesterrel az élen. Nincs szó, nincs érv, nincs méltányosság, amely bocsánatos bűnné teszi azt, hogy 20-25-30 fokos melegben, a város közepén hetek óta bomló állattetemek, élelmiszer hulladék és minden egyéb érintetlenül hever, és naponta újabb és újabb, fertőzésveszélyes szemétheggyel gyarapszik. Senkit nem érdekel a vita, hogy kinek a felelőssége, ki nem csinálja ( a kerület, a főváros vagy magánvállalkozó? ), a szeméthegyet azonnal el kell szállítani onnan. Nem is értem, hol van ilyenkor a kerületi/fővárosi tisztiorvos, hol vannak a remek, szakértő képviselők, élen mondjuk Mindenhezértő Ferencz Orsolyával vagy Kaiser polgárőr-csapatával.
Problémamegoldás. Nem ismerik, nem akarják, nem csinálják - valószínű, nem is ezen szocializálódtak.

Józsefváros újáépül - szemétből, koszból, mocsokból, drogból, bűnből és felelőtlen bűnpártolásból.
süti beállítások módosítása