A mi Józsefvárosunk

136. Választás után

2014. április 10. - LaMaa

03.jpgAz elmúlt napok választási izgalmában és hangzavarában elveszett egy – szerintem – fontos hír, illetve észrevétel. Múlt hét csütörtökön Szili-Darók Ildikó Hajléktalangyár című posztját azzal a "nagyszerű” hírrel kezdte, hogy a Polgárok Házában tartott lakossági fórumon Kocsis Máté azt a kérést fogalmazta meg Vas Imre országgyűlési képviselőnek (aki ismét indult a Fidesz színeiben a mostani választáson, és ha szűken is, de úgy néz ki nyert), hogy segítsen olyan törvény megalkotásában mely gyorsított eljárással lehetővé teszi a lakbérhátralékos bérlők kilakoltatását. Ha jól értem. Azaz, a törvényszék ítéletét se kelljen megvárni a kilakoltatással. Hasonló ügymenettel, mint azt alkalmazzák önkényes lakásfoglalók esetében.

vasimre.jpg

A választási részvétel országosan viszonylag alacsony volt, itt a kerületben még alacsonyabb. Szegénységben ugyanis nem virágzik a demokrácia. Kivéve, ha megértetik a mindennapok megélhetési gondjaival küszködőkkel, hogy most bizony megint csak az ő bőrükre megy a játék, 1-2 hónapos lakbérhátralék miatt pillanatok alatt utcára kerülhetnek az önkormányzati lakásukból. Méghozzá törvényesen.

A kerületi kampányban minderről semmit sem hallottam, semmit sem láttam, pedig Józsefvárosban igen sok szegény embert érint, érinthet ez a Kocsis által kért új "ember- barát” rendelet. Nem volt erről se plakát, se tünti, se egy mukk, se semmi. Kussolás volt. Miért?

***

Ha valaki veszi magának a fáradtságot, itt megnézheti, hogy melyik szavazókörben hogyan oszlottak meg a szavazatok. És a megnézés után lehet elgondolkodni…

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr886012019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultimahora 2014.04.10. 22:33:00

Hát ez kínos! Mármint, hogy nekem kell szólnom, h talán megnézhetted volna a cikkre reagáló kommentet, mely utal arra, hogy a 8ker blogon, Levél egy reménybeli képviselőhöz címmel, egy terjedelmes írás majd egy hosszú komment foglalkozik a díszes "törvényjavaslattal." Lehet persze mindezt semmibe venni, de nemlétezőnek nyilvánítani, azért szerintem túlzás.
Ám az én cikkem még csak hagyján, de azt leírni, hogy "...nem volt erről se plakát se tünti se egy mukk se semmi. Kussolás volt."
Na ez már az arcátlanság határát súroló tájékozatlanság! Civil segítséggel ugyanis, Szili Balázs képviselő szervezett egy autós-hangszórós tiltakozást, és nyomtatott ki röplapokat, melyeket szintén civilek terjesztettek.Nem gondolod, hogy legalább az Ildivel vagy a Balázzsal kellett volna néhány keresetlen szót váltanod, mielőtt megvéded őket?

LaMaa 2014.04.10. 23:44:20

@ultimahora: Mivel ez a poszt 19:52-kor került fel ide, a Te kommented meg 22:33:00-kor, belátható hogy nem volt nagy esélyem megnézni, hogy 2 és fél óra múlva mit fogsz írni. A 8ker blogot valóban nem néztem meg, de ebből a szempontból nem is lényeges. Ugyanis a "kussolás" nem a civilekre, nem a Szilire vonatkozott. A "hivatalos" kampányra utaltam, bár lehet, hogy félreérthetően.

bodis.lajos 2014.04.10. 23:51:43

@ultimahora:

Ha jól értem, a poszt írója a szocialista jelölt és a helyi vezetők véleményét és aktivitását hiányolja a témában.

Szili-Darók Ildikó posztja lentebb olvasható, ő tudomásom szerint jelenleg is szocialista aktivista. Tényleg az a furcsa, hogy a blogot és egy-két aktivistát érdekli a tömeges kilakoltatások lehetősége, a vezetőket a jelek szerint nem.

Budaházy Gusztáv ezzel szemben civil személyiség, független minden párttól, akit lakossági képviselőnek választottak a Magdolna Negyed Program kezdeteibe bevont, többnyire különböző hátrányokkal élő lakók. Az önkormányzat kezdetben rövid időre komolyan vette a szegények bevonását az őket célzó programba, ez már sok év óta nincs így - beleértve a szocialistákat -, Gusztáv viszont azóta is komolyan veszi a misszióját, röviden ez a történet.

A kommentátorodban említett, szocialista szervezésű demonstrációról pedig szerintem lehetne itt olvasni, ha megvalósult volna.

bodis.lajos 2014.04.10. 23:53:08

@LaMaa: Én pedig az utóbbi tíz percben nem néztem meg, hogy közben írt-e ide valaki.
süti beállítások módosítása