A mi Józsefvárosunk

85. Karácsonynak ünnepe közeleg

2013. december 22. - Amijo

04.jpgKarácsony fényei világítják meg az utcákat. Sok ezer ember hömpölyög mindenütt. Az üzletekben zene szól, csillognak-villognak a fenyőfák. A szívekben öröm költözik. Szeretek ilyenkor az utcákon, a tereken a kis árusbódék között bóklászni, beleszippantani a forralt bor és kürtös kalács illatába. Ez történt ma is.

Kiléptem egy üzletből. Boldogan szorongattam egy szatyrot melyben néhány ajándék lapult és a Corvin közben betértem egy szendvicsre a Tejivóba. Amikor erre járok, mindig örömmel nyugtázom, hogy Kaiser Képviselő Úr kiharcolta, hogy a szex shop helyett itt most a gyomor éhsége csillapítható. (Ami dicséretes, az dicséretes!)

Kiléptem és azon gondolkodtam, veszek egy kis sült gesztenyét, mely itt a Tejivótól pár méterre kapható. A piros sapkás gesztenyeárus tán, hogy ünnepibbé tegye a vásárlás élményét piros textíliával burkolta be pultját is. Rajta cukorkák és egyéb nyalánkságok kínálják magukat vásárlásra.

karacsony.jpg

Mindig megdöbbenek, hogy a gyermekkoromban 5 forintért kapható kakasos nyalókát mennyi pénzért lehet kapni manapság. Már szinte nyúlok a pénztárcámhoz, amikor meglátom, hogy vannak nagyobb nyalókák is, azok talán jobban megérik az árukat.

Nézek ki a fejemből, amiben még ott zeng az üzletben hallott betlehemi jászolt dicsőítő ének, és hirtelen ráeszmélek a látványra. A kakasos nyalókák mellett egy sor cukorfütyit kínál a karácsonyi árus. Pislogok, hátha rosszul látok. De nem. Ezek pénisz alakú nyalókák.Lehet, hogy az egykori szex shop néhány áruját átvette a gesztenyeárus?

Már ennek a nyalókának a gyártása nálam  kiveri a biztosítékot, de az, hogy itt, a mozi előtt a kisgyermekek számára is felkínálva cukorfütyit is vehetek karácsonyi hangulatban, kizökkent a karácsonyi hangulatból.

Nem kéne a piros sapkás gesztenye árus nyakába lógatni legalább egy 18-as karikát?

Szili-Darók Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr345704724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása