A mi Józsefvárosunk

1. Klikk Józsefvárosból ;-)

2013. március 08. - akoskomassy

1jo.jpgKrónikát írunk a nyolcadik kerületről. Elindultunk. Egyértelmű célunk, hogy az egyre összetettebb virtuális térben visszakereshetően megje- lenjék Józsefváros közélete, leginkább annak jelene és múltja. Hiszünk benne, hogy miközben tervezzük, megvitatjuk és – lehetőségeinkhez mérten – alakítjuk a kerület jövőjét, feladatunk, hogy napjaink és az elmúlt két évtized döntéseivel, eseményeivel is számot vessünk.

Mindenek előtt azért, mert volt, van és lesz közünk hozzá. Mi, józsefvárosi szocdemek egy otthonos Józsefvárosért dolgozunk, így tettük eddig is és így lesz ezután is. Egy olyan országban, városban és kerületben szeretnénk élni, amelyben mindenkinek ugyanolyan jó esély jut a képességei és tudása kibontakoztatására, a tisztességes, rendezett, szeretetteljes életre. Ahol román, szlovák, magyar, örmény, cigány mind egyenrangú polgár, ahol az ateista, a római katolikus, a zsidó, a buddhista és a református, a hetero-, a homo-, a bi- és a transzszexuális ember mind szabadon élheti életét, gyarapíthatja családját anélkül, hogy bármilyen hátrány érné társadalmi helyzete, egészségi állapota, származása, világnézete, hite, vallása vagy munkahelye miatt. Tudjuk, hogy Józsefváros fejlődése, mindannyiunk otthonává válása sokunk felelőssége. Rengeteg minden múlik az ország helyzetén, s annak kormánya és országgyűlése munkáján. Alapvető jellemzője kerületünknek, hogy csodálatos világvárosunk, Budapest egy belvárosi kerülete, így Józsefváros csak a főváros szerves részeként tud fejlődni, szépülni.

teleki_ter.jpg

Ezzel együtt lokálpatrióták vagyunk, s örömmel éljük és éltük meg azt, hogy József- városnak saját közélete van, hogy működik a józsefvárosi közbeszéd és a józsefvárosi politika. E blog sorain tehát elsősorban józsefvárosi ügyekkel és történetekkel fognak megismerkedni. Minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy megalapozott, tárgyilagos olvasmányt írjunk. Ezzel együtt, ez egyértelműen egy szocdem nézőpont lesz. Az ember önálló meglátása, értelmezése, megközelítése érték. Nem lexikongyártásba fogtunk, hanem saját, baloldali olvasatunkat szeretnénk az Önök számára jobban megismerhetővé tenni. Bizonyára lesz olyan ügy, olyan történet, amelyben nem feltétlenül nekünk lesz igazunk. Ettől még véleményünket, olvasatunkat örömmel megosztjuk Önökkel, mert megfontolásra, megismerésre érdemesnek tartjuk. Nem ítélkezünk, mert ez nem feladatunk.

Krónikánk viszont ettől még saját meglátásunk alapján készül. Kronológiai vagy tematikus sorrendet se keressenek bejegyzéseinkben. Számos szerzőnk van, a többségük blogszerzői beceneve alapján felismerhető. A bejegyzések egyes esetekben egymástól teljesen független sorrendben jelennek meg.

Még egy részletkérdés: A mi Józsefvárosunk egyetlen pártnak sem kiadványa. A szerzőkben és a bejegyzésekben annyi a közös, hogy józsefvárosiak vagyunk és szociáldemokraták. A blog kiadója, a Szabó Ervin Demokrata Kör egy nyíltan baloldali informális civil közösség. Bízom benne, hogy ezzel a munkánkkal is egy fontos szeletet illesztünk hozzá a józsefvárosi közélethez.

Jó olvasást kívánok!

komassy - Józsefváros, Corvin-negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr295123862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása