A mi Józsefvárosunk

515. Emelem kalapom

2016. május 30. - Amijo

Addig is, amíg  is lelkesen megy az össznépi vita, hogy kinek milyen párttá kell/kellene válnia, emeljünk meg kalapunkat a Kétfarkúak előtt. Merthogy a Kétfarkú Kutya Párt ismét nagyot dobott, nekünk legalábbis nagyon bejött, amit most legutoljára csináltak.

kkpart-1.jpg

Az összerepedezett józsefvárosi járdák, a ronda metrószellőzők, a szétrohadt körúti padok és bezárt wc-k után (erről részletesebben írtak a szomszédban), most turistákat és helybe- lieket tájékoztattak. Legújabb köztéri látványosságuk azok a Blaha Lujza térre – szemben az EMKE* cigánya zenél – kitett irányjelző táblák, amelyekről bárki megtudhatja, hogy merre vannak ijesztő városrészek, részeg külföldiek, vagy éppen elbontott műemlékek. Hozzá lehetne tenni még ezt-azt, de így se nem rossz. Sőt.

 „Próbáltunk kitenni hasznosabbakat, mint hogy merre van a Rókus-kápolna” – ezzel mutatta be budapesti turistatájékoztató tábláit a kutyapárt, az fb-oldalukra feltöltött képek pedig önmagukért beszélnek.

* Külön érdekesség lehetett volna még az a kosz, mocsok, amit a fentebb (is) megénekelt EMKE alatti árkádban, az aluljáró lépcsőinél láthatunk, vagy ugyanott a fényes nappal, minden további nélkül az oszlop mellé hugyozás, de ne legyünk telhetetlenek...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr78761206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása