A mi Józsefvárosunk

466. Van valami probléma?!

2016. január 08. - Amijo

A most zajló Nagy Budapesti Oszlopháború közepette kissé lemaradtunk az újjáépülő Józsefváros legújabb „jóhíréról”, de most – miközben a polgi hősiesen harcol a mostanra nagyhírtelen megutált Simicska-oszlopokkal – pótoljuk. Tehát: egy korábbi, Budaházy Gusztáv írta posztunk végére még novemberben biggyesztettünk oda egy rövid kiegészítőt arról, milyen elképesztő körülmények uralkodnak egy Koszorú utcai lakóházban.

karacsony_albi2.jpg

Az akkori – elsőként a vs.hu-ban megjelent írás szerint – egy józsefvárosi ingatlan- tulajdonos nyomorúságos körülmények között szállásolt el több tucat családot.  Azóta kiderült, hogy ez nem egyedi eset a kerületben, január elején jelent meg egy írás a 24.hu-n, ugyanezen témában, csak a helyszín más, a Koszorú helyett a Karácsony Sándor utca. De minden más ugyanaz: Húsz négyzetméter, fűtés nincs, a vécé közös, havi kilenc- venezer, van valami probléma?!

A cikkben Neményi Márton meséli el, hogy 2016 első munkanapján négy órát ült egy húsz négyzetméteres lakásban, tíz fokban – ahol nem történt semmi. És elmeséli kicsit hosszabban is, mert szerinte ez a semmi többet mond, mint egy ötezer leütéses Kocsis Máté-nyilatkozat, a fenti linken tessék elolvasni a rémtörténetet. Írását Neményi ezzel zárja: a Homexis legálisan működik, a papírok rendben vannak, önkormányzati tulajdon nincs, a hivatal, ha szólnak nekik, hogy bármelyik pillanatban robbanhat vagy lángra kaphat féltucatnyi lakás, csak széttárja a kezét: neki itt nincs fennhatósága.

karacsony_albi1.jpg

Mit lehet ehhez hozzátenni? Csak úgy mellékesen azért arra kíváncsi lennék, hogyha ez nem a Magdolna-negyedben történik, hanem teszem azt, valamelyik palotanegyedi ház- ban, akkor is ugyanilyen nemes kívülállással szemlélné az önkormányzat a történéseket?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr858252576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása