A mi Józsefvárosunk

Ízlett az ebéd, képviselő úr? [321.]

2023. március 22. - Amijo

Míg a magyarok nagy részének már sajtra sem telik, a képviselők továbbra is fillérekért étkezhetnek a Parlament büféjében. (Propeller

Miközben kishazánkban átlagosan két és félszer olyan ütemben nőttek az árak (éves alapon), mint az unióban, és az infláció is brutális, az állampolgárok által (ki)választott képviselők igen érdekesen kialakított áron étkezhetnek a parlament büféjében. Mint a régi viccben: „A konyak a dolgozó nép itala, amelyet a munkásosztály és a vele szövetséges dolgozó parasztság választott képviselői útján fogyaszt.”

Itt a pár napos étlap; bicskanyitogatás* közben lehet olvasgatni...

parl_etterem.jpg

- Ízlett az ebéd, képviselő úr?
- Igen, Béla úr, jó ropogós volt a libasült.
- Valami desszertet tetszik méltóztatni?
- Nem is tudom... az Országgyűlés Hivatala kicsit szűkre szabja a kosztpénzemet. Mégis, mit ajánlana?
- Remek a kuglerünk! Szuper-kugler, így nevezi a cukrászunk, ilyen kis szójáték, tetszik tudni...
- Hö... höhöhö...! Ez jó, Béla úr, ez nagyon jó! És mennyibe kerül az a kugler? Gyerekkorom óta szerettem volna venni egyet.
- Nálunk öt forint.
- Öt forint?! És ezek a prolik még azon hőbörögnek, hogy nem telik nekik semmire a havi kétszáz fixből?! (via Konok Péter)

Mindenesetre nagyon úgy fest, hogy válság ide, Brüsszel oda (sicc!), valahogy csak-csak ki lehet gazdálkodni ezeket az olcsó üzemi étkezdés árakat. Már csak azt nem értem, hogy miért nem titkosították ezt is 150 évre. Hogy ne hőbörögjenek a „képviselt” állam- polgárok…

*Különösen bicskanyitogató mindez, ha hozzávesszük, hogy márciusban több mint 230 ezer forinttal lett több a képviselői alapfizetés, ezzel 1 547 400 forintra nőtt az alapilletmény. Ez 17,5 százalékos emelkedést jelent. (via Propeller)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7618078232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása