A mi Józsefvárosunk

Felszedni a parkettát [257.]

2022. augusztus 09. - Amijo

Brüsszel adott egy csomó pénzt, hogy családi házakat újítsunk fel,
de a kormány inkább elverte másra. (HVG

Képzeljünk el egy embert, aki hosszú ideje segélyeken él; pl. mindenféle adományokat kapott arra is, hogy a rozoga házát szigetelje, a fűtését korszerűsítse. Mivel az önkor- mányzatnak voltak már vele tapasztalatai, némelyik segélyt csak úgy akarták neki odaadni, ha biztosítva látják, hogy jóra költi — hát ezen rettenetesen megsértődött ez az ember, el is mondta mindennek az összes ügyintézőt.

felujitas.jpg

Egyúttal azzal is eldicsekedett, hogy neki aztán lesz mivel fűtenie télen, olcsóbban is, mint bárkinek, haha, mert haverja neki a Józsi a gázcseretelepről, haha. Aztán elment a segéllyel a plázába, vett rajta lapostévét, rendelt jakuzzit hologramos kivetítővel, a maradékkal meg beült a kocsmába és mindenkit meghívott egy körre, aki vele együtt szidta a segélyhivatalt.

Most meg, hogy közeledik az ősz, az jutott eszébe, hogy fel kéne szedni a parkettát. Annyira persze nem sürgős; ráér a tűzijáték után.

Borsi Vera

*

Már eddig is sejteni lehetett, a minap pedig nyilvánossá is vált, hogy az Európai Bizottság pénzügyi szankciós lehetőség hiányában nem tudta megakadályozni a magyar kormány azon tervét, hogy a lakosságnak szánt uniós energiahatékonysági ingyenpénzt a középületek felújítására terelje át. Ez egy 90 milliárd forintos átcsoportosítást jelent. Mindennek meg is lett a következménye, hiszen (…) csak kisebb energiamegtakarítást tudott vállalni 2020-ig Magyarország, és közben döcögősen halad a családi házaknak kiírt EU-pályázat keretének igénylése is, mivel abban kizárólag hitelt kínálnak a lakosságnak az ingyenpénz helyett. (via Portfolio)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9517904791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása