A mi Józsefvárosunk

A párizsi béke slampossága [150.]

Normál ügymenet. Napi rutin. Mi, magyarok.

2021. szeptember 05. - Amijo

Az 1947. febr. 10-én aláírt szerződés nemcsak három újabb falut vett el Magyarországtól. Nemcsak a határon túli magyarok garantált jogait szüntette meg. Arra is kötelezte hazánkat, hogy oszlassuk fel a náci-nyilas szervezeteket és tiltsuk be működésüket. Újabb effélék alakítását azonban nem tiltották meg tételesen.

mimagyarok_foci.jpg

Ezért létezhetnek szerte Európában különböző, képmutatóan "neo"fasisztának nevezett szervezetek és a még tőlük is jobbra álló törpepártok, szurkoló csoportok meg effélék. Nálunk virágkorukat élik: a parlamentbe törekvő politikusok versengenek kegyeikért, a rendőrség szinte már össze is fonódott velük.

Kikapott a magyar fociválogatott az angoloktól. Mínuszos hír; övék a jobb csapat. De azért négy nullra "kaptunk" ki, mert az angolok rendesen felszívták magukat, és a biztos vezetés megszerzése után se álltak le. A külföldi tudósításokban se a meccs az igazán hír, hanem a magyarok viselkedése. Ezek az emberek ott a nézőtéren, a Békemeneteken és egyéb rendezvényeiken minket képviselnek, minket jelenítenek meg a világnak.

Egyrészt azzal, amit művelnek, és ami elfogadhatatlan. Másrészt azzal, hogy ez csak külföldön elfogadhatatlan, idehaza teljesen rendben van. Ezeket a rendbontókat a rendőrök név szerint ismerik; bontás után alighanem együtt söröznek és idézik fel a különösen ocsmány rigmusokat. Nem tartóztatnak le, nem vonnak felelősségre senkit — tehát nálunk mindezt szabad. A szövetségi kapitány alighanem rimánkodik majd nekik még egyet. Könyörög egy kicsit, hogy ugyanmá', ne csinálják. Nem azért, mert aki az "ember" megnevezésre igényt tart, ilyesmit nem csinál — ettől az érzékeny lelkű nácik akár meg is sértődhetnének. Azért, mert ottan külföldön nem értik, hogy ez maga a magyar néplélek, osztán majd megbüntetnek megint.

Államunk képviseletében pedig a kispályás, másodosztályú külügyminiszter az erkölcsi relativizmus mélységeibe ereszkedik. Ennyi.

Fügedi Ubul

P.s.: Ahogy az angol szöv. kap. mondta: efféle csőcselék mindenütt akad. A különbség az, hogy az állam vezetői a csőcselék ellen lépnek-e fel vagy mellette.

*

A Fidesz és a majomhangok: "hogy a stadionon belül majmoznak-négereznek-krisztánóhomoszekszuáloznak és büdösrománoznak-e a magyar válogatott meccsein, az kizárólag a kormány és az MLSZ akaratán múlik." (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2016680690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása