A mi Józsefvárosunk

Turul, csodaszarvas, sámánok [145.]

Mindez a keresztény állam alapításának ünnepén.

2021. augusztus 20. - Amijo

Megnéztük a magyar mondavilág alakjaira és a nemzeti szimbólumokra építő új, hagyományteremtőnek ígért vonulást az Andrássy úton. Hogy milyen volt testközelből? Az kiderül a cikkünkből. (Telex

A Telex beszámolójához nem igazán kéne semmit hozzáfűzni, de azért pár szót mégis… Állítólag még mindig nyakunkon a járvány, negyedik, ötödik, sokadik hullám jő, de mi mindenképp ünneplünk. (Mármint akik megmaradtak…)

aug20-2021a.jpg

A korlátozások feloldva erre a három napra, merthogy 3 napon át fogjuk ünnepelni – akár akarjuk, akár nem – az államalapítást. Amit a kormány simán Szent István Napokra keresztelt át, és elkölt rá vagy 8 milliárd forintot. A mai, nyitónapi felvonuláson aztán volt is minden: guruló turul, Szent István meg korona, csodaszarvas, sámánok, stb.

Mindez erős és büszke keresztény államunk alapításának ünnepén. Ezek után nem is nagyon tudok megszólalni. Az elkövetkező két napot meg azt hiszem inkább kihagyom.

P.s.: Hej, ha Szent István királyunk ezt megélhette volna!

*

"Aki a felcsúti búcsún szocializálódott, annak megteszi, ugyanazok vannak itt is, csak nagyban, aranyozás, mise, felvonulás, sör és feledkezés. Orbán rendszere szereti a szimbólumokat, amelyekkel egységet és közösséget akar teremteni, de nem tud, és egyre ócskább ötletei vannak. Mert mondom, a koronaúsztatással kezdődött, és volt benne minden: nyenyi, nemzeti zászlónap, kokárda, nemzeti összetartozás napja, alaptörvény asztala, mígnem ma eljutottunk a kerekes koronáig és Szent Istvánig, ami ad egy lefelé konyuló görbületet a dolognak." (Rezeda: Nemzeti vurstli)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9716666152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása