A mi Józsefvárosunk

Népszarvazás a Fudan Egyetemről [123.]

Népszarvazás? Miről, tessék mondani?

2021. június 12. - Amijo

Pont egy hete… Gulyás: „Támogatjuk, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet.” (444.hu)

Ma kitöltöttem a Fudan Egyetemről szóló konzultáció kérdőívét. Hangot adtam azon véleményemnek, hogy örülnék, ha lenne itt Fudan Egyetem — no de ne a Diákváros helyén és ne a mi pénzünkből. Hazajöttem, és azt kellett látnom, hogy a roppant cizelláltan fogalmazó és legendásan üres... hm, tekintetű... Gulyás Gergely támogatna egy ilyen népszavazást — a jövő évi választás utáni eufória időszakára időzítve és szigorúan arról, hogy legyen-e Fudan Budapesten. (Figyelem: ez "magánvélemény", úgynevezett lufi!)

gulyas2021a.jpg

A mondanivaló egyértelmű: ha a bűnös város nem akarja, majd megépítjük Felcsúton vagy Debrecenben (esetleg Fehérvárott; a Vidit szereti a főnök). Emellett nehéz nem fenyegetésnek értelmezni, hogy Gulyás szerint még nem tudjuk, mennyibe fog kerülni. A kedvezőtlen hitelszerződést már aláírtuk, annyi pénzt mindenképp elverünk... De hátha olyan tervek készülnek, amelyek szerint az nem lesz elég?

Tehát: helyi voksolás csak arról, hogy a mindenképp a mi pénzünkből építendő Fudan Budapesten legyen-e.

Fügedi Ubul

P.s.: Orbán: lesz népszavazás a Fudan Egyetemről, de csak ha már készen lesznek a tervek - Riasztó ez a szellemi sivárság. egy hete kaptak Habonyéktól egy bekezdést, azóta csak ezt tudják ismételgetni egyetlen egyéni ötlet nélkül. Még a szóhasználat is azonos. Némelyik ha két különböző kérdést tesznek föl neki ugyanarról a témáról, hát kétszer ol- vassa fel a cetliről ugyanazt. Mármint ugyanazt a baromságot a közéleti vita feltételeiről (Milyen elképesztően hülyén hangzik ez olyan ember szájából, aki már egy évtizede nem vitatkozott senkivel semmiről!) A legriasztóbb pedig, hogy még eközben is pontosan tudjuk, hogy mindig van lejjebb.

*

Orbán délelőtt népszavazást ígért a Fudanról, délután a fideszesek átnyomtak két, a Fudant bebiztosító javaslatot - Minden ígéret ellenére a jövő héten már végszavaz- hatnak a Fudan Egyetemmel kapcsolatos két törvényjavaslatról, miután a kormánypárti többségű törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén támogatta az előterjesztéseket – írta meg a Népszava. Ez azért is furcsa, mert Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón azt mondta: még nincs döntés a Fudan ügyében, lesz népszavazás (bár az nem derült ki, hogy mikor), és a kormány el fogja fogadni a népakaratot. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1716592404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása