A mi Józsefvárosunk

Tovább a káosz természetrajzához [106.]

2021. április 18. - Amijo

Mire jó a védettségi igazolvány? Még mindig nem derült ki. (via Telex

Megkaptam az ún. védettségi igazolványt. Többek kifogásolják, hogy a rajta szereplő érvényességi idő nem felel meg a jogszabályban meghatározottnak. Az én kifogásom, hogy egyáltalán nincs rajta érvényességi idő, még rubrikája sincs (most böngésztem végig harmadszor). Netán ötletszerűen nyomják ezeket kis műhelyekben, és minden művezető azt írat rá, ami éppen eszébe jut?

vedettsegi_igazolvany.jpg

Úgy tűnik, legyártásuk egyetlen indoka az a törekvés volt, hogy nekünk is legyen ilyen, ezzel is "előzzük meg Brüsszelt", tehát az ún. közös európai vakcinaútlevelet. Legalábbis semmilyen hasznosítását nem találták ki, még a határátkelőkön se fogadják el.

Izgalmas kérdés, mi lesz ezekkel, amikor az elvileg ránk is kötelező (pont ettől közös) európai vakcinaútlevelet bevezetik? Megpróbáljuk-e elfogadtatni ezt az izét annak pótlására? Ha igen, melyik műhely melyik műszakának formátumát? Mi lesz akkor az egyéb formátumú (bár ehhez hasonló színösszeállítású) többivel?

Idáig két dolog derült ki:

  1. A kormány az oly sikeres kártya digitális változatát is be kívánja vezetni.
  2. Annak, aki a műanyagból (szerencsére nem plasztikból) készült kártyáját elveszíti, pontosan háromezer forintot kell fizetnie a pótlásért. Az egész ügyben az egyetlen, amit gyorsan, egyértelműen, pontosan meg tudtak határozni, az az, hogy mennyit lehet tőlünk elszedni.

Ki mihez ért, ugyi.

Fügedi Ubul

P.s.: Ennek a Gulyás nevű, a miniszterelnökségért állítólag felelős miniszternek a mai nagy mondata: "A védettségi igazolvány most is érvényes, csak egyelőre nincsenek hozzá külön szabályok".

Addig lesz érvényes, amíg le nem jár (ennek idejét az enyémen titkosították). Ha jól sejtem, a külön szabály az lesz, hogy aki utána saját költségén produkál két negatív tesztet, az mesmeg saját költségén kaphat új igazolványt új határidővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9116505610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása