A mi Józsefvárosunk

Vannak fontosabb dolgok [57.]

2020. november 12. - Amijo

Fontos, hogy védekezzünk a vírus ellen. Annyira fontos, hogy még külön felhatalmazási törvényt is alkottak róla példátlan "nemzeti" egységgel. De vannak fontosabb dolgok.

konyvtar.jpg

Mindennemű gyülekezés, rendezvény tilos (születésnap 10 főig, temetés 50-ig, esküvő közvetlen rokonokkal; a vallási közösségek önszabályozók), ideértve a kulturális ese- ményeket és a karácsonyi vásárokat is — kivéve a sportmérkőzéseket. A versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak, bárhogy szeretné azt teszem azt, egy önkormányzat. Maszkot közterületen és szabad téren is kötelező viselni — kivéve a sporteseményeket.

Minden nyílt színi csapatsport tilos — mindenkinek, aki nem "a sportról szóló törvény szerint" versenyez. Az MLSZ le is állította a teljes amatőr futballt, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokságot, így az utánpótlásszektort, az NB III-at és a megyei bajnokságokat is. Egy napra, mert gyorsan-gyorsan felhívták őket, hogy eszükbe ne jusson: ezeknek mennie kell. Előadóművészek viszont akkor se léphetnek fel, ha egy árva nézőjük sincs, és a rendezvényt online közvetítik.

A szabadidős létesítmények használata tilos, ide értve különösen a múzeumokat, könyv- tárakat, mozikat és állatkerteket — annyi kivétellel, hogy a jégpályákat, az uszodákat, az edző- s fitnesztermeket, valamint a sportlétesítményeket használhatják a profi sportolók (és senki más).

A közkönyvtárakba, múzeumokba, állatkertekbe stb. a magamfajta profi könyvtárláto- gatók egyáltalán nem léphetnek be, nekünk még az ablakon se adhatják ki a cuccot. (Itt jegyezném meg, hogy amióta a pestújhelyi könyvtárba járok, ott egyszerre 3-nál több látogatóval még nem találkoztam.)

Fügedi Ubul

P.s.: Milliókat vállal át az állam a focisták fizetéséből a járvány miatt. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2916283952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása