A mi Józsefvárosunk

Igazságosabb lakáspolitika [29.]

2020. augusztus 17. - Amijo

Még júliusban jelent meg az önkormányzat oldalán a hír, hogy a kerületben alapjaiban újul meg a lakáspályázati rendszer. Az önkormányzat kiszélesíti az eddig csak szűk kör számára elérhető lehetőségeket – a Mérce pedig most áttekintette, hogy is működött ez egész mostanáig. A portál cikke – szakértők nyilatkozataival – az új rendszerről: Kis lépés egy igazságosabb lakáspolitika felé - Józsefváros szakít a szegényellenes lakáspályázati rendszerrel. (Tessék elolvasni a teljes cikket, érdemes. És tanulságos. Főleg, ha egy-két "fura" pályázatra, és annak nyertesére visszaemlékezünk...)

lakas_kaiser.jpg

A korábbi, fideszes kerületvezetés idejében kialakult gyakorlat szerint a szociális bérlakásra jelentkezők pályázatának elbírálásakor a legnagyobb hangsúlyt a keresetük kapta. Míg – a józsefvárosi lakosként eltöltött időtartam kivételével – nem voltak a lakáskörülményekhez kapcsolódó szempontok, csak az iskolai végzettség, a munkaviszony vagy épp korábbi kitüntetések. Vagyis minél gazdagabb volt valaki, annál nagyobb esélye volt arra, hogy alacsony lakbérű bérlakáshoz jusson, az alacsony jövedelműeknek pedig egyáltalán nem volt esélyük.

(…)

Azzal is igyekeznek a rendszert átláthatóbbá tenni, hogy – a korábbi pályázati rendszerrel ellentétben – nem kell minden pályázónak minden igazolást előre beszerezni, ez ugyanis rengeteg fölösleges utánajárást igényelt, és nagyon sok pályázatot csupán formai okokból utasítottak el. Most csak nyilatkozni kell a feltételek fennállásáról, és az igazolásokat csak az első öt helyezettnek kell benyújtania.

Más. Pénteken, késő este az alábbi tartalmú helyreigazítást tette közzé a hirado.hu: A 2020. február 27. napján „Pikó Andrásék elveszik a józsefvárosi polgárőrségtől a támogatást” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Pikó András megemelte saját bérét. A kormány közmédia azért kényszerült erre, mert Józsefváros polgármestere jogi lépéseket tett a róla közölt valótlanságok miatt. (via media1.hu)

Ennyit mára. További szép estét mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3816167440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása