A mi Józsefvárosunk

934. Festett falak (3)

2019. november 04. - Amijo

Még tavasszal a Színes Város csoport a Tűzfalfestési Pályázat keretében már megfestette a Szigony utca 10. szám alatti társasház jókora, mintegy 600 négyzetméteres falát (azt most hagyjuk, hogy nem sokkal később egy része lehullott, és újra kellet festeni). A múlt hónapban – október második felében – pedig a Baross utca 109. sz. tűzfalára került fel egy újabb kép; Szaffi után most Vukot és a film többi szereplőjét festette meg a Színes Város csoport.

vuk1.jpg

vuk2.jpg

Fotók: Farkas András / Színes Város

Szó se róla, szép lett, színes lett, és szerethető is, csakhát: a homlokzat… Elég furán veszi ki magát egy rohadó, hámló vakolatú homlokzat (és házbelső) mellett egy vadiúj tűz- falkép. Így aztán most ismét leírom: az ötlet szép is, jó is – de. Mert ugye mindig van egy „de”. Ilyen „de” például, hogy az Orczy-, Magdolna- vagy a Szigony-negyedben uralkodó siralmas (szánalmas?) állapotokon a legszebb tűzfalkép sem segít. Maximum csak elfed. Úgyahogy.

De a kép szép. Szép nagy. De színes.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2415288600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása